Fortsätt till huvudinnehåll

Om HobbyworldAtt få koppla av med en kreativ hobby är en stunds rekreation för vissa, för andra lika nödvändigt som att kunna andas! 

Alla som har pysslat vet hur tillfredsställande det är att se ett alster växa fram. Det kan vara från ett tomt ark till en vacker tavla, från ett garnnystan till en färdig mjuk kofta eller från en rulle aluminiumtråd till ett komplicerat smycke - känslan man får när man skapar något med sina egna händer är väldigt speciell!

Att ha en hobby är inte bara ett roligt tidsfördriv, det är dessutom bra för dig! Att göra något kreativt, något som kräver en viss uppmärksamhet, där tankarna inte kan tillåtas vandra som de vill, får dig att slappna av och varva ner. Det är något vi ofta behöver i dagens samhälle där vi hela tiden får massor med intryck från olika håll. Det är en liten flykt från verkligheten, där vi tar en paus och andas.

Hos oss på Hobbyworld hittar du material till din hobby om det så är scrapbooking, korttillverkning, hemdekorationer, smycken eller kläddekoration! Vi säljer allt från stansar till vinyler och verktyg.

  • Du hittar material för scrapbooking och cardmaking – papper, dekorationer, verktyg m.m.
  • Du hittar saker för att tillverka smycken och annat, t.ex. aluminiumtråd.
  • Du kan dekorera allt med våra olika vinyler - från huset och bilen till glas och kläder.

Varmt välkomna in till webshoppen önskar Mikael, Richard, Oskar och Susanne


Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!