Fortsätt till huvudinnehåll

Sätt färg på tillvaron - så här enkelt gör du en personlig fondvägg!

Fixa en läcker fondvägg med färg och metallic-vinyl!

Fixa en läcker fondvägg med färg och metallic-vinyl! Ett snabbt (och billigt) DIY-projekt med lyxigt resultat.

Den här månaden har jag tagit ut svängarna lite från det vanliga papperspysslet och gett mig på det stora färgsortimentet hos Hobbyworld.se! Jag har en liten vägg hemma som jag har velat fixa till ett tag och nu tog jag äntligen tag i det. Och det var så enkelt så att jag började undra hur det kom sig att jag inte gjort det tidigare! 

Fondvägg med geometriskt mönster i tre enkla steg!

  • Jag började med att tvätta av väggen ordentligt. Om man vill vara riktigt noggrann, så spackla och slipa ner alla ojämnheter. Jag struntade i detta denna gång. Grundfärgen var också rätt okej, annars hade jag tagit en billig vit väggfärg och grundat med. 
  • Jag tog helt vanlig maskeringstejp och tejpade kors och tvärs tills jag var nöjd. 
  • Sedan målade jag fälten med Martha Stewart Crafts Satin akrylfärg. Den finns i MÄNGDER av olika kulörer. För mitt lilla projekt räckte småflaskorna gott och väl, jag fick till och med lite över. Jag målade två gånger, resultatet efter bara ett lager var minst sagt flammigt... 
  • När jag hade målat klart andra gången drog jag bort tejpen!

Det tog ca 3,5-4 timmar sådär från tvätt till färdigmålat, så ett alldeles perfekt projekt en lat söndagseftermiddag. 😊

Före/Efter-bild. En tråkig vitmålad vägg har blivit färgsprakande och inbjudande.

Väggen blev snygg som den var, men den kändes ändå lite... kall. Lite skola på något vis... Så för att få till en varmare känsla skar jag ut mönster i blank guldvinyl. Guld gör sig så fint mot både det gröna och orange.

Motivation med glimten i ögat. Ta vara på varje chans att le!

En snygg punktmönstrad mandala; ett litet helsike att sätta upp, men resultatet är klart värt det!

Den fina punktmönstrade mandalan var ett åbäke att sätta upp! Alltid var det någon liten prick på rymmen, men resultatet är klart värt det.

Materialet hittar ni förstås hos Hobbyworld.se!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!