Fortsätt till huvudinnehåll

Snabba stjärnkort - sommarpyssel med Marianne Design!

Ibland behöver man snabbt ett litet kort, så är det bara. Man blir oväntat bjuden på grillkväll, eller kommer på att man glömt fixa ett kort till presenten... Då kan det vara bra med en modell där man inte behöver färglägga stämplar eller liknande, en praktisk go-to-modell som ändå ger den där lyxiga handgjorda känslan.

Snabba kort skapade med Marianne Design dies och Bazzill Cardstock

Ett litet stjärnkort går snabbt att göra och är definitivt roligare att ge bort än ett kort köpt i panik i affären! :)
Jag har använt mig av dies från Marianne Design för mina kort; stjärnor i olika storlekar (art.nr: COL1360) (jag gillar de rundade spetsarna), ett alfabet (art.nr: COL1397) och en söt spetsbård (art.nr: LR0395). Du behöver också:


och... nä, det var nog allt faktiskt! En sax eller skärmaskin för att trimma ner cardstock-arken så att de passar i stansmaskinen kan vara praktiskt förstås...

Skapa ett stjärnkort med dies från Marianne Design - steg-för-steg-beskrivning
Bas
Bestäm vilken färg du vill ha som bas. Vik arket dubbelt och stansa ut den största stjärnan. Låt ena spetsen hänga ut lite över kanten på vikningen så att du får en dubbel stjärna som hänger ihop. 

Ram
Välj en annan färg och gör en ram genom att stansa den stora stjärnan och sedan stansa medium-stjärnan inuti. Den utstansade stjärnan som blir över kan man använda inuti kortet som skrivyta. 

Spetsdekor
Stansa en mediumstor stjärna i en tredje färg. Använd bården och lägg den lite dekorativt över några av spetsarna, så får du delar som passar precis där de ska sitta. 

Vimpel
För att göra en vimpel som passar precis i en av böjarna på ramen, men ändå sticker ut över kanten på andra sidan, så låter du ena ändan av remsan sticka upp på ovansidan av stansen (mediumstora stjärnan i det här fallet). 
Stansa ut bokstäver så att du kan skriva din text (grattis, tack, ha den äran eller vad man nu vill förmedla) och måtta upp så att orden passar in innan du klipper av vimpeln i lagom längd. 

Montering
Nu är det egentligen bara att sätta ihop alla delar på valfritt sätt. Börja med ramen, sedan spetsarna. Vimpeln förbereder jag genom att limma fast bokstäverna, innan jag fäster den på stjärnkortet med lim i ena änden (vänstra). På högra sidan sätter jag fast 3D-kudden så att man får lite djup där. 

Söta små stjärnkort, enkla och snabba kort skapade med dies från Marianne Design.

Dekorera efter tycke och smak! Jag har varit sparsam och enbart använt några blingstenar och en snutt av Silhouettes Faux Leather Paper som jag hade liggande. Jag vek en liten bit över kanten på kortet och limmade fast. Det blev en riktigt snygg detalj som gör att det ser lite extra påkostat ut, tycker jag.

Hoppas att ni provar! Tala gärna om vad ni tycker i kommentarerna och tagga oss på Instagram @Hobbyworld_se!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!