Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmärken - perfekta spillbitsprojekt för sommarlata pysslare!

Häromdagen satt jag och tittade på en del av de gamla inläggen här på bloggen (bara en del, för det finns över 1700 inlägg!!!). Så hittade jag det här från 2014 - gör egna bokmärken till sommarens böcker. Nu är ju jag en läsare av stora mått och jag älskar fysiska böcker, så ni förstår kanske att jag kollade in det inlägget lite extra!


Nu har jag ju förstås också gjort egna bokmärken! Jag gjorde några olika varianter. Det är är perfekta projekt när man har lite spillbitar liggandes. Jag har med flit hållit dem enkla för att de ska vara platta och inte skada böckerna.


Ett hörnbokmärke, ett helt vanligt bokmärke med en stor tofs och så två bokmärken med magnetstängning!

Ett hörnbokmärke - bra om man inte vill att något ska sticka ut ur boken och fastna om man har den i väskan, men ändå lätt att se var det är. Detta som jag har gjort är ungefär 7cm brett och 6-7cm tycker jag är ganska lagom.
Såhär viker du enkelt ett hörnbokmärke av cardstock! (Pinna på Pinterest)

Två av de fyra bokmärkena gjorde jag med magnetstängning. Jag har använt vanlig magnettejp, som man kan hitta lite varstans. Just denna är från Jula, men är lite i tjockaste laget. Dekorera med stämplar, stickers och dies! Man kan hitta på mycket kul fast det helst ska vara platt!

Bokmärken med magnetstängning - sitter kvar i boken även om den hamnar upp och ner!

Cardstock, dies och andra roliga saker att dekorera med hittar ni förstås hos oss på Hobbyworld.se!

Det skulle vara jättekul att få se vad ni hittar på för olika varianter på bokmärken! Tagga oss på Instagram - @Hobbyworld_se eller lämna en kommentar var vi kan hitta era alster, så kommer vi och kollar! :)
En bokslukare! Idé - låt barnen göra egna bokmärken på kalaset :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!