Fortsätt till huvudinnehåll

Silhouette Skiss Pennor

Silhouettes Skiss Pennor har jag hört så mycket negativt om att jag nu måste prova dem...
OCH kan säga att jag är inte besviken på dem, tvärtom! De finns i 24 färger och en del av dom är lite glittriga, det gillar jag!
24 färger av Sketch Pennor
24 färger av Skiss Pennor

Innehållet i 24-pack av Skiss Penno
Innehållet i 24-pack av Skiss Pennor
Så för att testa dem laddade jag ner en bra skiss bild från mitt Silhouette Bibliotek, designen har jag köpt i Silhouette Design Store och den heter 'Ballet shoes sketch' och är designad av Emilee Stucky.

Jag ändrade storleken på designen så att den passar min ram.

Eftersom designen är klar behöver man bara gå vidare till 'Skicka' - och det här är första gången jag använder Silhouette Studio v4, den är gratis men du kan även använda v3 men då ser det lite annorlunda ut när du ska skicka till Cameo.

Skicka till Cameo
Skicka till Cameo
  1. När jag klickat på 'Skicka' kom jag till 'redigera material'
  2. valde cardstock inte så viktigt vilket man tar här
  3.  klickade på 'Edit selected material' för att välja skiss pennor

Välj skiss pennor
Välj skiss pennor
  1. undermeny till material
  2. valde skiss
  3. valde skisspenna
  4. klart att gå vidare till 'åtgärd'

Välj Fyll
Välj Fyll

  1. valde fyll 
  2. och hade 2 färger som jag laddat min Silhouette Cameo 3 med, och de markerade jag här.
Då var det klart för att skrivas ut i skärmaskinen, klicka på 'skicka' eller 'nästa'

Eftersom jag har tänkt att montera designen i en tavelram så ritade jag ut den på ett strukturerat papper/cardstock, vad som är viktigt att tänka på när man lägger pappersmaterial på skärmattan, om den är ny, tryck en t-shirt eller annat tyg mot den flera gånger, annars kommer pappersmaterialet vara svårt att ta bort från mattan!

och så här fint blev slutresultatet...

Balettskor i ram
Balettskor i ram
Material lista:

Silhouette Cameo/Portrait/Curio
Silhouette Skiss Pennor
Cardstock

Lycka till! Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!