Fortsätt till huvudinnehåll

Gör en fin spetsduk med din skärmaskin

Ja varför har man inte tänkt på det?!?

Ingen tvätt, byt färg efter humör eller helgdagar - Och hur gör man då en vinyl duk med sin skärmaskin?

Jag köpte en redan färdig design från Silhouette Design Store och på engelska heter det doily vilket är likt en spetsduk, det finns många att välja på...
Ja varför har man inte tänkt på det?!?Doily from Silhouette Design Store
Doily från Silhouette Design Store
I Silhouette Studio gjorde jag den så stor som möjligt eftersom doily designen var nästan rund, jag är lite feg med att skära allt för nära ytterkanten.

Pre-cut vinyl before weeding
Färdigutskuren vinyl innan rensning
Skar ut den i min Silhouette Cameo och använde skärinställningar för vinyl - TEST SKÄR -

Weeding the vinyl easily with the Silhouette weeding tool
Rensa vinylen enklast med ett rensverktyg
Det blir en hel del att rensa men det går ganska så fort, och jag tycker faktiskt att det är roligt att rensa bort alla bitar.

Montera en appliceringstejp över hela den färdiga vinylen, se till att få bort alla luftbubblor med en vinylskrapa, jobba inifrån och utåt. Jag föredrar att använda en skrapa med filt på en av kanterna.
Montera vinylduken på exempelvis ett litet bord eller som jag gjorde i hörnet av en längre bänk.


Materiallista:
Silhouette Skärmaskin
Silhouette Rensverktyg
Vinyl
Vinylskrapa
Appliceringstejp


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!