tisdag 28 mars 2017

Kreativa Visitkort med Silhouette Mint

Att kunna bjuda på ett personligt och kreativt visitkort är inte alltid självklart.

Men kan man knepet så skapar du dina egna stämplar med den fantastiska Silhouette Mint och Mint Studio, och varje gång jag använder den så inser jag att den är en mirakel maskin i litet format och då har jag bara just börjat att använda den.
Passa på att göra många visitkort med din egen gjorda stämpel
Så här gjorde jag...


Skapade min stämpeldesign i Silhouette Mint Studio som är ett gratis program som du kan ladda ner från SilhouetteAmerika.com klicka på software så hittar du Mint Studio. Och det ingår en massa färdiga designer, klara att använda.

Stämpeltillverkning pågår
Påfyllnadskit
När stämpeln är färdig i Silhouette Mint maskinen så färgade jag den med svart som fanns med i start paketet, man får vänta ca 20 minuter så att stämpel hinner suga åt sig av färgen. Glöm inte att FÖRST stämpla ur överskotts färgen på ett vanligt kopieringspapper .
Färdig stämpel att infärga


Om du inte vet hur du ska använde Silhouette Mint kan du titta på den här Svenska instruktionen jag gjort tidigare här i bloggen.

För att få lite struktur använde jag ett akvarell papper men det går även att använda ett annat strukturerat papper som tål vattenfärg och är lite kraftigare, testa först pappret så att det fungerar med vattenfärg.

Jag stämplade pappret fullt i rader för att det skulle vara lättare att skära ut med papperstrimmer, men har du en Silhouette Cameo/Portrait eller Curio kan du även använda den.
Kom-i-håg att trycka till lite extra när du väl satt stämpeln på papperet, och att underlaget är helt plant.

Alla visitkorten blev inte exakt lika stora men det tycker jag inte gör något jag vill att de ska se hemma gjorda ut.
Färglägg med akvarell eller vanlig vattenfärg
Med pensel och akvarellfärg som jag spätt ut med mycket vatten för att få fram pastellfärger började jag måla över texten och ut i kanterna, här kände jag att det var väldigt roligt att experimentera, men innan jag började testade jag att färgen inte var för intensiv på samma material som de färdiga visitkorten.

De torkade väldigt fort och blev lite böjda men jag limmade dem på färgade cardstock för att få lite mer styvhet, cardstocken klippte jag något större än visitkorten som ni kan se här nedan.

För säkerhets skull lade jag dem i press över natten.
Visitkorten monterade på Cardstock i olika färger
Jag blev väldigt nöjd och hoppas att de som får dem tycker att de är fina 💖

Vill du skapa dina egna visitkort kan du hitta produkterna här:
Silhouette Mint start paket
Stämpelmaterial 45x90mm om du redan har klossen Stämpel 45x90mm Påfyllnadskit
Vit Cardstock
Mönstrad dubbelsidig Cardstock 
Lim Dispenser
Akvarellpennor
Pensel
Papperstrimmer

Lycka till med ditt skapande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...