Fortsätt till huvudinnehåll

Kreativa Visitkort med Silhouette Mint

Att kunna bjuda på ett personligt och kreativt visitkort är inte alltid självklart.

Men kan man knepet så skapar du dina egna stämplar med den fantastiska Silhouette Mint och Mint Studio, och varje gång jag använder den så inser jag att den är en mirakel maskin i litet format och då har jag bara just börjat att använda den.
Passa på att göra många visitkort med din egen gjorda stämpel
Så här gjorde jag...


Skapade min stämpeldesign i Silhouette Mint Studio som är ett gratis program som du kan ladda ner från SilhouetteAmerika.com klicka på software så hittar du Mint Studio. Och det ingår en massa färdiga designer, klara att använda.

Stämpeltillverkning pågår
Påfyllnadskit
När stämpeln är färdig i Silhouette Mint maskinen så färgade jag den med svart som fanns med i start paketet, man får vänta ca 20 minuter så att stämpel hinner suga åt sig av färgen. Glöm inte att FÖRST stämpla ur överskotts färgen på ett vanligt kopieringspapper .
Färdig stämpel att infärga


Om du inte vet hur du ska använde Silhouette Mint kan du titta på den här Svenska instruktionen jag gjort tidigare här i bloggen.

För att få lite struktur använde jag ett akvarell papper men det går även att använda ett annat strukturerat papper som tål vattenfärg och är lite kraftigare, testa först pappret så att det fungerar med vattenfärg.

Jag stämplade pappret fullt i rader för att det skulle vara lättare att skära ut med papperstrimmer, men har du en Silhouette Cameo/Portrait eller Curio kan du även använda den.
Kom-i-håg att trycka till lite extra när du väl satt stämpeln på papperet, och att underlaget är helt plant.

Alla visitkorten blev inte exakt lika stora men det tycker jag inte gör något jag vill att de ska se hemma gjorda ut.
Färglägg med akvarell eller vanlig vattenfärg
Med pensel och akvarellfärg som jag spätt ut med mycket vatten för att få fram pastellfärger började jag måla över texten och ut i kanterna, här kände jag att det var väldigt roligt att experimentera, men innan jag började testade jag att färgen inte var för intensiv på samma material som de färdiga visitkorten.

De torkade väldigt fort och blev lite böjda men jag limmade dem på färgade cardstock för att få lite mer styvhet, cardstocken klippte jag något större än visitkorten som ni kan se här nedan.

För säkerhets skull lade jag dem i press över natten.
Visitkorten monterade på Cardstock i olika färger
Jag blev väldigt nöjd och hoppas att de som får dem tycker att de är fina 💖

Vill du skapa dina egna visitkort kan du hitta produkterna här:
Silhouette Mint start paket
Stämpelmaterial 45x90mm om du redan har klossen Stämpel 45x90mm Påfyllnadskit
Vit Cardstock
Mönstrad dubbelsidig Cardstock 
Lim Dispenser
Akvarellpennor
Pensel
Papperstrimmer

Lycka till med ditt skapande!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!