Fortsätt till huvudinnehåll

Gör dina egna 'MappFlikar' med Skriv ut & Skär i Silhouette Studio


Jag har gjort 6 st Mapp Flikar med Skriv ut & Skär funktionen i Studio och min Cameo 3, och man kan skapa många för att lättare organisera sin vardag.

Här nedan kan du ladda ner dem gratis, för sedan skriva- och sedan skära ut

Mappflikar

Och har du inte använt Skriv ut & Skär funktionen tidigare så kommer en kort beskrivning här nedan:

SidinställningarNär du laddat ner filen till Studio justerar du 
storleken till Printable White Sticker Papers 


PassmärkenFör att få passmärken snabbt till ditt arbete trycker du ner bokstaven 'm' på tangentbordet.Justera Passmärkena


⇇Justera passmärkena till samma som här, men försök att ändra så lite som möjligt på Botteninlägget. 

Helst ska man inte alls ändra den för att det kan göra så att inte det nedersta skrivs- eller skärs ut i din design, men hos mig fungerade det, så skulle det strula för dig minska ner alla flikarna på arbetsbordet eller ta bort nedre hörn fliken. och justera upp Botteninlägg till standard som är 15,9


Det som är viktigt att tänka på när man jobbar med Skriv ut & Skär funktionen är att inte lägga något av designen på de korsade områdena, designen kommer inte att skrivas/skäras ut just där i så fall.
Passmärken

Nu är din design klar för att Skrivas ut →  Ladda skrivaren med Silhouette Printable White Sticker Paper, skicka designen till din skrivare (top menyn till vänster i Studio) och glöm inte ställa in att det ska skrivas ut i färg. Låt arket torka ordentligt innan du lägger det på skärmattan, annars kan passmärkena smeta ut sig och då kan inte Cameo läsa dem.

Montera det torra utskrivna arket på skärmattan, ladda in i Cameon och ställ in enligt följande

Vitt självhäftande papper

Linjesegmentering PÅ


Skicka till Cameo'n

Och såå här fint blir slutresultatet, 
bilden är lånad av Barbara Foster
Färdiga Flikar


Materiallista:
Silhouette Cameo 3
Silhouette Pritable White Sticker Papers

Om du gillar det här inlägget dela det gärna med dina hobby vänner👍


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!