Fortsätt till huvudinnehåll

Guldfoil på svart T-shirt

En av mina söner fyllde 35 år nyligen och då gjorde jag en häftig T-shirt till honom


Och det tog lite längre tid än jag trott 3 dagar totalt, tur att jag inte ska sälja den då hade den hamnat på några tusen lappar, men slutresultatet var värt allt.

Dels var det mycket text och sedan skar inte skärbladet igenom ordentligt trots att jag använde linjesegmentering, men fegade väl lite och använde bara 0,1, så här i efterhand kunde jag nog använt 0,3 men men... man lär så länga man lever 😉


Här har jag fått ta fram förstoringsglaset för att kunna rensa det minsta av bokstävernaInnan man börjar med monteringen på plagget kan det vara bra att veta var mitten är så jag brukar vika plagget på längden och stryka så jag får ett veck var mittlinjen går.

Och som regel brukar man använda tre fingrar från halslinningen där man ska börja med sin HTV, men det kan också bero på hur stort eller litet trycket är


 


Eftersom jag använde både guld foil och vanlig textilvinyl (HTV) så fick jag dela upp strykningen, så det blev mycket klippa och mäta.

OBS! Guldfoil är inte klistrig på baksidan så man måste köpa den transferfilm som är till, se materiallistan här nedan.

För att få lite effekt på guldfolien så knycklade jag ihop den till en boll och drog sedan ut den igen.
 Och så här blev den färdiga T-shirten


Jag har testa transferfilmen från iCraft, och gör INTE som det står på förpackningen, jag har försökt så slösas inte bort din transferfilm, utan titta på SilhouetteSchoolBlogg med Melissa, visserligen på engelska men bra och tydliga bilder.


Materiallista:
Silhouette Cameo 
Rensverktyg
Värme transfer vinyl - Svart/Silver

DecoFoil Guld
iCraft Deco Foil Iron on Transfer Adhesive

Om du gillar det här blogginlägget blir jag väldigt glad om du delar det med dina Silhouette vänner👍Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!