Fortsätt till huvudinnehåll

Artful- Mixed Media canvas med videotutorial

Förra veckan visade jag er Doily Mask- en die från Sizzix. Den använde jag på kort. Här kan du se den på en canvas istället.  Jag stansade ut tre i cardstock som jag limmade ihop med varandra. Då blir den lite tjockare som en chipboard
 och passar bra till mixedmedia projekt,


Har målat med Primas och Martha Stewarts akrylfärger. Har använt lite metall dekos från Prima- tyvärr har just dessa tagit slut i shopen. Men det finns lite andra metall dekorationer som man kan använda i sina projekt.

På toppen, bland det sista som jag gör är att torrborsta lite lätt med vit gesso för att synliggöra texturen.

Små statementstickers från Prima är otroligt lättanvända, både på tavlor, som på kort och artjournaling. Ja, de passar på de flesta projekt.


Använd dig av de färger som du gillar för att skapa kontrast mot det svarta.

Kika på videon så får du se hur jag gjorde.


Nästa vecka får du se ett kort som jag gjort på liknande sätt.
Så välkommen tillbaka.


Materiallista:
SIZZIX THINLITS DOILY MASK BY SAMANTHA BARNETT SX661683
SIZZIX BIG SHOT EXPRESS MACHINE ONLY (WHITE & GRAY)660850
BAZZILL CLASSIC BLACK T10-1075 25/FP 300419
BAZZILL MONO TWIG T9-942 25/FP 301836
MARTHA STEWART PAINT ALLROUND SATIN BEETLE BLACK PL32082
MARTHA STEWART PAINT PAINT BRISTLE BRUSH SET 4PC PL32947
MARTHA STEWART PAINT ALLROUND METALLIC GOLD PL32103
PRIMA MARKETING PRIMA ART BASICS - TEXTURE PASTE - WHITE CRACKLE 961503
PRIMA MARKETING MECHANICALS: GRUNGY BUTTERFLIES 655350963408
PRIMA MARKETING PRIMA MEMORY HARDWARE - LA VIE ANTIQUE CLOCHES 990312
PRIMA MARKETING PRIMA STATEMENT STICKERS - THE ARCHIVIST 990282
PRIMA MARKETING PRIMA ART BASICS - HEAVY GESSO - WHITE 500 ML 961374
PRIMA MARKETING PRIMA ART BASICS - 3D MATTE GEL 961398
PRIMA MARKETING PM CHALK EDGER BLACK COAL 890995
PRIMA MARKETING ART ALCHEMY-ACRYLIC PAINT-METALLIQUE ANTIQUE COPPER 963064
PRIMA MARKETING PRIMA DISTRESSING TOOL 890940
PRIMA MARKETING ART BASICS: MIXED MEDIA SILICONE BRUSH 1 963897

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!