Fortsätt till huvudinnehåll

Textiltransfer till de små


Tvåfärgstryck med lager-på-lager-teknik.

Jag köpte för många år sedan en Gazelle skärmaskin för att ha till mitt scrappande. Det var ungefär ett halvår innan den första Silhouette Cameon kom ut... Min kompis köpte en Cameo.

Min Gazelle trasade mest sönder papper, hennes Cameo funkade jättebra och jag var avundsjuk och sur på att jag hade slösat bort massor av pengar (för Gazellen var svindyr) på en skitmaskin som inte funkade som jag ville!

Med tiden så lärde jag mig ungefär hur Gazellen funkade, men det var fortfarande lite touch and go, ibland funkade det och ibland inte. Så den stod mest och tog upp plats och var i vägen...

Marint tema med avskalat grått och vitt.
Men så kom jag på, när jag började sy kläder, att jag kanske skulle testa hur den funkar med textilvinyl eller textiltransfer. Jättebra! Så jag har börjat göra massor med roliga tryck på kläderna jag syr. Men nu är Gazellen väldigt gammal, och den hänger inte riktigt med i tekniken längre.
Dessutom så säljer vi ju Silhouette Cameo på Hobbyworld, så jag har fått låna hem en för att prova! Yay! Vilken skillnad det är... Silhouette Studio är ett lättanvänt och modernt program i jämförelse med mitt gamla Funtime. Kniven skär dessutom exakt och lämnar inte små hack där en cirkel sluts t.ex.


Vi har ju DT Anki som kör mycket med Cameon och lämnar massor med tips och trix här på bloggen. Jag tänkte bidra med ett nybörjarperspektiv på det hela. Så kan vi kanske lära oss lite tillsammans?

"I don't cry, I ROAR!" En present till en liten nyföding med tryck i guld!

Om ni ännu inte har en Silhouette Cameo eller någon form av skärmaskin, så finns både Cameon och lillasyster Portrait att köpa hos Hobbyworld, liksom textilvinyler av alla de slag.
Ta en titt på de olika startpaketen, riktigt prisvärda och med mängder av prova-på-material!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!