Fortsätt till huvudinnehåll

Punch around the page med Martha Stewart

Hej igen!

Jag tänkte att det är dags att vi lär känna varandra lite grann, ni och jag... Jag vet ju att ni är ett härligt gäng med kreativa människor som gillar att skapa saker. Det är jag också! Titta, vi har redan saker gemensamt! :D

Det som kanske skiljer oss åt är HUR vi skapar. En del kör på en grej och är helt nöjda med det, de har hittat sitt kall liksom. Andra börjar på nya saker hela tiden. Jag tillhör nog den senare kategorin, den kategori som har garderoberna fulla med pysselsaker av alla möjliga olika slag.

Genom åren har jag ritat, bakat, stickat, virkat, gjort smycken, luffarslöjd, drömfångare, gjutit betong, scrappat, sytt... Som ni kanske förstår innebär jobbet som webbredaktör här på Hobbyworld en daglig frestelse som är extremt svår att stå emot. Det är tur att lagret ligger nästan 30 mil bort..!

Perioden när jag scrappade (eller gjorde kort mest) var en ganska lång period och jag tänkte visa några av korten jag gjorde då. Jag använde ofta stansar och dies och några av mina favoriter är dessa "Punch around the page"-stansar från Martha Stewart. De kostar en slant, men är så användbara!

Kort med Martha Stewart Punch around the page "French Scroll"
Här har jag använt en Punch Around The Page-stans från Martha Stewart.
Denna heter "French Scroll" och finns just nu i lager i webshopen!
Här skapades ett bröllopskort/tavla där önskemålet var att den skulle kunna placeras i en djup ram. Jag jobbade mycket med olika nivåer och texturer på det här kortet. Den mindre fyrkanten är placerad på 3D-kuddar, liksom även det utklippta motivet.
Den vita bakgrunden är embossad med en embossingfolder för att få lite textur. Det finns många fina embossingfoldrar i olika stilar i Hobbyworlds webshop
Hela fina kanten är stansad med Martha Stewarts "French Scroll", som faktiskt fortfarande finns på lager i webshopen! Ett klassiskt mönster som aldrig blir gammalt. :)


Kort med Martha Stewart Punch around the page "Spiral Arches"
Här har jag också använt en Punch Around The Page-stans från Martha Stewart.
Denna heter "Spiral Arches" och finns just nu i lager i webshopen!
En annan variant av Martha Stewarts punch som heter Spiral Arches. Lite mera spetsduk, men ändå klassiskt. ;) Ett enkelt och ganska snabbgjort kort som ändå blir speciellt med den fina kanten.


Kort med Martha Stewart Punch around the page "Swirling lace"
Denna punch heter "Swirling lace"

En bra sak med Martha Stewarts Punch Around the Page-punchar, är att man kan stansa i olika storlekar så att man kan göra lite lager-på-lager effekter med dem. Jag hittade en liten tutorial i bloggarkivet hur man gör med dessa stansar. Vilka mått man kan använda och hur själva stansarna ser ut. 

Det finns så många fina Punch around the page-stansar! Ni kan kika på dem i webshopen! (Och det är fri frakt om man handlar för över 500kr!)


Nu ska jag fortsätta jobba med webshoppen! :) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!