Fortsätt till huvudinnehåll

Alla Hjärtans Tavla

Vad passar inte bättre än att ge bort en fin egen skapad tavla nu till Alla Hjärtans Dag!

Idag ska jag visa hur man enkelt kan göra en 3D-fjärils canvas tavla, du kan använda den för många olika designer hjärtan, rosor eller kanske någon egen design!

Öppna Silhouette Studio®

Startade med att göra en mall av ett hjärta. Jag använde Nested Stitched Heart Shapes av Sarah Hurley i Design Store, eller du kanske har något annat som du kan använda
Först delade jag upp alla hjärtan med verktyget "dela upp vald form" i det vänstra Topp verktygsfältet. Radera de 4 minsta, jag raderade också de små prickarna i hjärtat och roterade det 45ºCW, sedan ändrade jag storleken så att hjärtat fyllde ut skärmen så mycket som möjligt.Jag skar ut hjärtat i skräpvinyl som jag hade, men man kan också använda cardstock eller något som är lite tjockare. Lägg mallen på din canvas i mitten och markera små streck med blyerts runt mallen.Nästa steg är att göra MÅNGA fjärilar. Jag har valt att använda en köpt design Nesting Butterfly av Koletta Hall


Jag har använt den sista fjärilen i den vänstra kolumnen. Dela upp fjärilarna och radera de som du inte ska använda. Nästa steg blir att göra 2 viklinjer.


Dra en solid rak linje till vänster om kroppen på fjärilen, se till att den är markerad genom att klicka på den med musen. Öppna "Linjestil fönstret" i det högra Topp Verktygsfältet, och välj den 3;dje upp ifrån streckade linjen. 
Kopiera den streckade linjen med ctrl+c och sedan ctrl+v för att klistra in den, justera den så att den kommer i linje med den andra, se bilden ovan.

.


Öppna "Skalningsfönstret" i högra Topp Verktygsfältet, markera fjärilen ctrl+a och i Specificera Dimensioner, W 1,378 tum och H 0,989 tum. Spara ditt arbete.

Placera fjärilen i det vänstra hörnet på arbetsytan, markera den. Öppna "Replikera-fönstret" i högra Topp Verktygsfältet. 
Längs ner till vänster, "Fyll sida", klicka på den och vänta ca 1 minut - och sidan fylls med fjärilar.

Öppna "Skärinställningar" i höger i Topp Verktygsfält, leta fram det papper du ska skära ut i och ställ in din skärmaskin efter det. Skär ut dem i olika nyanser vilket blir effektfullt
Efter att ha skurit ut alla fjärilar, böjde jag vingarna på hälften av dem i varje färg.

Limma dit fjärilarna och samtidigt arrangera dem från ljust till mörkt.


De ska sitta ganska tätt och åt olika håll för bästa effekt!


Materiallista:
Rensverktyg
3 färger av Cardstock
Artemio Mini Glue Gun

                             Om du gillar det här inlägget så blir jag jätte glad om du delar 
                                              vidare till andra Silhouette vänner 👍

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!