Fortsätt till huvudinnehåll

Julkort med Spellbinder dies!

Det här Julkortet är jag verkligen stolt över och här nedan kan du se hur jag gjorde det samt vilket material jag använde!

Basen är A5 och naturfärgad och för att få lager på lager klippte jag ut 1 grön cardstock något mindre en basen och 1 röd cardstock något mindre än den gröna.


Have being buisy with creating some christmas cards, and now I have one here for the blog.

The base is A5, cardstock in cardboard color, I cut out 1 pice of green cardstock just a little smaller than the A5, and 1 pice of red cardstock even smaller than the green one.

Klippte till 2 olika tunnare mönstrade papper som tillsammans var något mindre än den röda cardstocken.

Toke 2 pices of different kind of thiner paper. 


Stansade ut en gran från Spellbinders, se materiallistan här nedan, samt några fina julgranskulor i glansigt papper/folie.

Hittade en gammal stans som jag använde för att stämplaut Merry Christmas på, vilket jag använde röd embossing pulver på för att få lite fin effekt. 

I embossed the sentiment with red embossingpowder 


Dags att montera ihop det fina Julkortet: Det är viktigt att du gör det i följande ordning
Limma ihop basen och den gröna cardstocken, samt de 2 mönstade bitarna på den röda cardstocken, montera ett band över skarven mellan de 2 mönstrade bitarna. Nu kan du limma den röda biten på den gröna

Matting and layering the green pice to the base. Importent that you do it like this otherwise you can't put the ribbon on the last pice. matting and layering the red pice to the 2 smaller paper pices and put the red ribbon over them. Now you can glue the red pice on the green one.


 Dags att Dekorera! 
Time to decorate...


Insidan lämnade jag blank för att skriva en trevlig julhälsning eller en vacker vers!

Inside is blank and you can leve your message to the reciver.
Hope that you enjoyed it as much as I did!

Materiallista:
Dekorationsband
Strassdekoration


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!