Fortsätt till huvudinnehåll

En liten vacker Smyckes Skål!


När jag var i USA på Silhouette kursen fick vi göra små fina smyckes skålar, Vadå.... tänkte jag... det finns ju smyckes skrin.... men det här var mycket smartare än så, man ska naturligtvis placera den fina skålen på sitt sängbord, så man kan lägga sina vardagliga smycken där över natten, samlade i den fina smyckes skålen 👀 


Smart va!?! Allt på ett och samma ställe.

När jag kom hem till Sverige igen googlade jag på smyckes skålar och vad förvånad jag blev att det var även vanligt här hemma. Nog om det...

Det här är världens bästa går-bort-present istället för blommor och vin som kanske är det vanligaste, tänkte jag.

Och så här gjorde jag några fina skålar:  • Tvättade av dem med sprit så att vinylen skulle fastna bättre.

  • Googlade och hittade den här fina ringen som jag först fick kalkera i Silhouette Studio®, det var lite marigt, men skam den som ger sig, man kan naturligtvis bara skriva in en enkel text med en fin font.


Materialet som jag använde är Silhouette printable gold foil och silver foil, och där krånglade det till sig ordentligt... Inget att klaga på själva folien den är kanon, utan problemet var de förinställda inställningarna i Silhouette Studio®

Och så här blev det första omgången😞


Jag provade med att sänka skärbladet till 3, men det blev inte bättre, så jag behöll 5, och insåg när jag tittade närmare på det som skurits ut att hastigheten för de här fina linjerna var alldeles för hög, så inställningen för hastigheten sänkte jag till 3, och tjockleken eller rättare sagt trycket mot materialet från skärbladet sänkte jag till 23.

Jag lade även till "Linjesegmentering På" och inställningen 0,2 mm på bägge, det gjorde jag för att det här var många linjer att skära och om man gör den här "överskärningen" som inte syns med blotta ögat, så blir det enklare att rensa.

Då blev det så här bra👇


Det blev flera vändor med Testskärning och den bästa inställningen för min Cameo 3 och auto skärbladet för det här projektet är:

  1. Skärbladet - 5        
  2. Hastighet - 3                  
  3. Tjocklek - 23

⏩Original inställningen för det här materialet, utskrivbar folie, i Silhouette Studio är⏪

  1. Skärbladet - 5        
  2. Hastighet - 5                  
  3. Tjocklek - 33

När jag monterat all folie så värmde jag lite på den med min hårtork, så att folien skulle sitta lite bättre.Nu ska jag bara slå in dem i cellofan och dekorera med lite vackra band, så är de klara att ge bort!

Materiallista:
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!