Fortsätt till huvudinnehåll

Skapa fina kylskåpsmagneter!


Skriv- & Skär ut (Print & Cut) med Silhouette Cameo har alltid skapat problem,
men det är inte så svårt, bara man kommer ihåg att INTE röra designen i Studio
när man väl skrivit ut, för då går det åt pipsvängen. 
Här nedan finns en instruktion på hur man lyckas!

Starta Silhouette Studio och öppna eller gör en egen design.
Den jag använder här är köpt i DS och heter Christmas Layered Tags...


Jag fixade till dem med lite färg och så var det dags att göra inställningar:


  • Välj Design Sidinställningar
  • Aktuell Skrivare
  • Se till att Porträtt är markerat
  • Markera skärmatta 
För att snabbt lägga till Registreringsmärken tryck på bokstaven "m" på
tangentbordet (för att ta bort dem tryck på "m" igen).

Se till att det du ska Skriva- & Skära ut är inom den röda linjen och inte på 
det svarta rutnätet.

Ladda din skrivare med det material du ska skriva ut på.

Då är det klart för att skicka till Skrivaren


Välj Skicka till Skrivare (bry dig inte om att det står 'Skicka till Silhouette', 
fel vid översättningen).

VIKTIGT! - När du skrivit ut får du absolut inte flytta på något i 
designen i Studio!!

Låt det utskrivna torka ordentligt, jag brukar låta det vila i ca 15 minuter 
beroende på material. 

Varför är det så viktigt? -Tar du direkt i det som är utskrivet så kan 
registreringsmärkena smeta ut sig och då kan inte Cameo läsa av dem när
det är dags att skära ut.

Bilden här nedan har jag zoomat in för att du ska se att jag vill bara skära
ut den yttre kanten, och den ska då vara kraftigt rödmarkerad, så ska det 
även se ut om du väljer ett annat alternativ.
Montera ditt utskrivna material på skärmattan och välj 'Skärinställningar', 
se även till att 'skär kant' är valt.

Ladda din Cameo


Dubbelklicka på det material som du ska skära ut i och skrolla ner och
välj 'Dubbelskärning' samt 'Linjesegment På' ändra till 0,1 som ovan här,
speciellt om det är en väldigt detaljrik design (jag har det alltid på).

Skicka till SilhouetteOch så här fina blev mina magneter som jag gjorde, jag använde 
Silhouettes' Printable magnet paper'. Utskriften blev väldigt bra,
jag har bara en vanlig HP skrivare, men jag var imponerad.


Mitt tips - börja med något enkelt med inte allt för 
mycket detaljer i.

Lycka till! 

Materiallista:


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!