Fortsätt till huvudinnehåll

Motorpackning med Silhouette Cameo®

Ja ni läste rätt....


Sonen kom hem härom dagen och ville ha en ny packning till sin ATV -
Packningen var helt trasig så jag tog den del av motorn som packningen skulle sitta emot och bara ritade av siluetten av den på ett papper.Scannade in den, och öppnade i Silhouette Studio® - om packningen inte varit trasig hade det varit enklare att bara scanna in den.
Kalkerade av packningen enligt ovanstående inställningar i 'Kalkeringsfönstret'.

Tryckte på Kalkera och när det var klart drog jag den kalkerade delen till arbetsytan, för att jobba med den.

Och för att få den i samma form som originalet så öppnade jag 'Redigera punkter', vilket man också kan göra genom att dubbelklicka på det objekt som ska redigeras. Vet du inte hur man redigerar punkter kan du titta på Nybörjarkursen här

Ja, ni förstår ju själva vilket litet pill det var att få ihop allt  - men det fixade sig.

När jag var nöjd med formen så gjorde jag en Intern Offset och använde inställning 7 mm (tror jag).

Innan jag började att skära ut den i Packningsmaterialet som sonen köpt på Biltema (Art.60-2000)
provade jag att skära ut i ett vanligt kopieringspapper, för att se om jag behövde justera den.

Inställningen för den här tjockleken på Packning sparade jag i mina 'Studio' 

  
Och för att skapa en ny Inställning för ett specifikt material skrollade jag ner till Användardefinierad, högerklickade och "Lägg till material" - döpte min inställning till Packning - för framtida bruk.


Och den blev perfekt, så skar ut den med min Cameo...


Och hur glad blev Sonen :))  
Bra 'Morsan' nu kan du fixa packningar till mina kompisar!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!