Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är med Silhouette Mint™ - Tjoohoo...

Hej på er alla kreativa,


jag heter Anki Johansson och har pysslat hela livet, allt från 
Sticka, virka, väva, måla i både olja och akryl och de senaste
3 åren scrapbookat och sedan januari 2014, när jag köpte min 
första Silhouette Cameo®  blev jag fullständigt förälskad i 
min Cameo.

Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter av 
Silhouette Cameo® och Silhouette Studio® till 
Hobbyworlds Blogg, och jag känner mig väldigt stolt över att
få tillhöra DT-gänget...


Min Silhouette Mint™ har just anlänt!


Jag känner mig som ett barn på Julafton...
Packade upp och fotade för att ni skulle få se vad ett Silhouette Mint 
Startpaket innehåller.

Och i korta drag är det en stämpel maskin - perfekt för Scrapbooking

Det första jag gjorde var att ladda ner Silhouette Mint Studio, Jag har en PC och valde därför Windows - Download.
Dubbel klicka på exe-filen 


Följde instruktionerna på skärmen


Registrerings formuläret fyllde jag i.Serienumret på Silhouette Mint™ finns under denNu är det klart, och så här såg Mint Studio ut - På mitt skrivbord låg ett 
blått blad vilket är logon för Mint Studio


  • För att ladda ner mitt Silhouette Studio Bibliotek till Mint Studio. 
  • Klicka på Fil >> Biblioteket>>Importera Bibliotek
  • Letade fram den fil jag sparat tidigare från mitt Silhouette Studio Bibliotek
  • My Library.studio_library
  • Dubbelklickade på den och följde instruktionerna på skärmen
  • vänta vänta och vänta...

Klart!!

Nu ska jag göra egna stämplar!!

Instruktion hur man gör stämplarna kommer inom några dagar, Så 
kom snart tillbaka...


I detta inlägg har jag använt följande material:

SILHOUETTE MINT ARTICLE NUMBER: 199300
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!