Fortsätt till huvudinnehåll

2 Stämplar med Silhouette Mint™

Mina 2 första Silhouette Mint™ Stämplar 

Ja då har jag gjort mina 2 första stämplar med den lilla smidiga Silhouette Minten. 
Fixade till ett födelsedagskort som jag dekorerade med lite bling bling förstås.


Så för att ta allt från början så gjorde jag så här:

Öppnade Mint Studio för att skapa mina stämplar.


Storleken för stämplarna satte jag till 30x30 mm.

Importerade en bild från Biblioteket, tyvärr vet jag inte vart jag har fått den ifrån, letade i Design Store men hittade den inte. Förmodligen något jag hittat på nätet...


Öppnade Skalningsfönstret upp i höger menyrad (pilarna som pekar åt båda hållen).
Markerade min design och klickade på 'anpassa till stämpel' och vips så passade 
den nästan perfekt.


Är lite feg med att testa den storlek som programmet föreslår, så jag justerade ner det lite
till 28,00mm för W och då blev det automatiskt 27,91mm för H. 


 Eftersom jag har 'Lås aspekt' i markerat tappar inte designen sin form utan bibehåller den.

Lade till texten "Grattis på din dag" - vilket ni inte kan se här.


Då var det klart att skicka den till Silhouette Mint™ -

Klickade bara på bladet som ni ser här ovan och fick jag fram hur den ska se ut på det 'stämpel ark' jag valt.

Nu var det bara att sätta på Silhouette Minten och vänta några sekunder tills det stod redo på skärmen, stoppade i mitt 30mmx30mm stämpel ark, och kan säga att jag fick göra om det några gånger, maskinen tog den, tror jag var för snabb i början.
Men Minten talar om att du ska ta ut den, det står på skärmen

I exemplet här ovan har jag inte min Mint inkopplad.

Hur man sedan går till väga kan du läsa om här, mina första stämplar

Jag färgade in den med flera färger, lila, rosa, gul och orange, och texten fick bli svart.


Monterade allt på ett födesedagskort och stämplade baksida av kortet med "by Ankis Creation" som också hade storleken 30x30mm, den importerade jag från mitt Silhouette Studio Bibliotek.Här har jag förstorat upp min 'by Ankis Creation' stämpel för att ni ska kunna se att stämpeln fungerar väldigt bra även med väldigt liten text.

Material som jag använt:

Samt dekorpapper, rhinestone swirls och dekorband.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!