Fortsätt till huvudinnehåll

Våga göra om saker, altra mer!!

Ok! Dessa lådor handlade jag på en inredningsbutik och de skulle säkert funka precis som de är, men försök att se sakerna med andra ögon och våga alstra och göra om så att de passar dig. Det går att fynda mycket saker på rea och outlet och var inte rädd för att förändra dom.
Jag började med att måla utsida av lådorna med gesso. Insidan var redan vit så det slapp jag ;)

Jag målade även locket med gesso och när det torkat så målade jag med Martha Stewart Weather Crackle Effekt. När det torkat gick jag över ytan men ytterligare ett lager gesso. Då uppstår dessa underbara sprickor i ytan.

 
Prima har många fina molds och jag använde en av dom tillsammans med papperslera för att gjuta dessa klockor. När de torkat så limmade jag fast dom på locket. För att förhöja mer så använde jag 3D Gloss Gel tillsammans med Art Stones i olika storlekar runt klockorna.

Jag använde en hemmagjord mist i svagt brun och sprayade lätt över klockorna och stenarna.
Min lillasyster fyllde år rätt nyligen och hon fick den här lådan i födelsedagspresent tillsammans med en flaska vin. Jag ville inte fylla lådan utan låta henne bestämma vad som ska förvaras i lådan. Men ett tips är att använda den till teèr eller kanske som smyckesskrin.

Jag hade ju två lådor så jag gjorde ungefär likandant med den andra. Till denna använda jag även andra molds och fäste dessa på lådan.
Material:
PRIMA MARKETING PRIMA ART BASICS - HEAVY GESSO - WHITE 250 ML 961442
ARTIKELNUMMER: 655350961442
MARTHA STEWART PAINT ALLROUND PAINT WEATHER EFFECT
ARTIKELNUMMER: PL32201
PRIMA MARKETING VINTAGE ART DÉCOR MOULD - BAROQUE 6
ARTIKELNUMMER: 655350814823
PRIMA MARKETING VINTAGE ART DÉCOR MOULD - BAROQUE 3
ARTIKELNUMMER: 655350814793
PRIMA MARKETING ART INGREDIENT: MINI ART STONES
ARTIKELNUMMER: 655350963712
PRIMA MARKETING ART INGREDIENT: ART STONES
ARTIKELNUMMER: 655350963705
PRIMA MARKETING PAPER CLAY
ARTIKELNUMMER: 655350814991


Ha det bra!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!