Fortsätt till huvudinnehåll

Till julens ljus - For the Christmas Candles

Jag har knåpat ihop två tändsticksaskar till julens alla ljus. Snöflingor och glitter hör såklart till, även om det glittriga inte gör sig så bra på bild. Tändsticksaskarna har jag grundmålat med gesso, lagt på modeling paste blandat med glitter och sen dekorerat med juliga papper och dekorationer när det torkat. Min favorit är snöflingestansen från Martha Stewart - den får jobba hårt inför varje jul. :)

* * *

I  have created two match boxes for all the candles of Christmas. Snowflakes and glitter is a must for Christmas - the glitter does not show very well on photo, though. The match boxes are painted with gesso, then I used stencils with modeling paste mixed with glitter. When that had dried I added some Christmas themed patterned papers and embellishments. My favourite is the snowflake punch from Martha Stewart - it is frequently used before each Christmas. :)
Materiallista / List of Supplies:
Tim Holtz Idea-ology Paper stash 8x8 Seasonal TH93086
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Alpine Snowflake Punch M283008
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Bazzill Cardstock Classic Black T10-1075
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
EK Tools 2 inch Circle Punch 54-30151
EK Tools 2.25 inch Scallop Circle Large Punch 54-30097
Sticko Sweetheart script blue glitter small stickers 52-10032
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Prima Marketing - Prima Art Basics Heavy Gesso White 500 ml 961374
Prima Marketing - Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Ebony & Ivory 961602
Prima Marketing stencil - Bubbles 961299
Prima Marketing – Say it in crystals – Cartographer 573157
Prima Marketing Rodanthe - Whitecap 577773
Marianne Design paper flowers red RB2236
Marianne Design paper flowers white RB2233
MARIANNE DESIGN PAPER FLOWERS RED
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!