Fortsätt till huvudinnehåll

Album med akrylfärg / Album with acrylic paint

Trots att julen snart är här så är detta ett inlägg utan någon julinspiration, givetvis kan det mesta man gör i pysselväg också appliceras på julpyssel så jag hoppas detta ändå kan ge lite inspiration.

***
Despite the fact that Christmas is almost here is this a post without any Christmas inspiration, of course, the most of the craft we do may be applied to Christmas crafts as well so I hope this anyway can inspire someone.


Man kan använda akrylfärg till mycket och har blivit något som jag använder till snart allt pyssel där jag behöver färg. Denna gång har jag använt akrylfärg för att göra ett helt eget utseende på ett album som jag använt till bilder från sommarens englandsresa.

***
You can use acrylic paint to much and has become something that I use almost in every craft project where I need some color. This time, I used acrylic paint to make a completely custom look at an album that I used to our photos from our summer trip to England.


Jag använde ett album från American Crafts som har pärmar i beige odekorerad kartong och började med att grunda pärmarna med gesso. Sedan gick jag lös med akrylfärg och gjorde en lite slarvig, ruffig engelsk flagga om pärmens framsida. Bokstäverna skar jag ut med Cameon i vit vinyl som jag använde som stencil.

***
I used an album from American Crafts which has covers in beige undecorated cardboard and began with founding the covers with gesso. Then I went loose with acrylic paint and made a little sloppy, shabby english flag on the front of the binder. I cut out the letters with Cameon in white vinyl that I used as a stencil.


På albumets baksida gjorde jag en karta med en stencil som jag också skar ut i vinylen med Cameon. Sedan ritade jag ut får resvägen som vi körde med bil med en vit penna och gjorde små lappar med namnen på orterna där vi övernattade. När all färg torkat, på både fram och baksida av albumet målade jag över alltihop med Mod Podge för att få en hållbar yta.

***
On the backside of the album I made a map with a stencil that I also cut out in vinyl with Cameon. Then I drew out our trip that we drow by car with a white pencil and made little notes with the names on the towns where we spent the night. When all the paint has dried, at both the front and back of the album, I painted over everything with Mod Podge to a durable finish.


Pärmens insida målade jag också svart och de vita bokstäver är rester som blev över när jag gjorde stencilen till framsidan som jag klistrade in på denna sida. Ordet Cornwall stansade jag ut med dies från Tim Holtz.

***
The inside of the cover I also painted black and the white letters are left over from when I made the stencil to the front that I glued onto this page. The word Cornwall I punched out with dies from Tim Holtz


Material/Supplies:
American Crafts Modern D-Ring Album 12"X12" - Black ACMR12-76101
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Craft Satin Beetle Black PL32082
Martha Stewart Craft Satin Tartan Red PL32049
Martha Stewart Craft Blue Velvet 13129
Martha Stewart Craft Satin Wedding Cake PL32076
Mod Podge Gloss 236 ml CS11201
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Silhouette Premium Vinyl Vit 12´ V12-GP-WHT
Sizzix Thinlits Die Set 102PK - Alphanumeric SX660210
Sizzix Big Shot Machine Only (White & Gray) 660200

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!