Fortsätt till huvudinnehåll

Svart och rött julkort / Black and red christmas card

Jag älskar julen och så fort hösten är här börjar jag längta till man får tända stjärnor i fönstren, sätta upp ljusslingor, dekorera huset och baka peppakakor. Att göra julkort är något som tillhör denna årstid och till detta enkla kort i svart och rött har jag använt en av Tim Holtz fåglar i setet Bird Crazy.

***

I love Christmas and as soon as the autumn is here I start longing for the time when it’s OK to light the stars in the windows, putting up Christmas lights, decorate the house and bake christmas cakes. Making Christmas cards is something that belongs to this season and for this simple cards in black and red, I have used one of Tim Holtz birds from the set Bird Crazy.


Material/Supplies:
Pink Paislee Paper Pad 6X6 36/Pkg - Merry & Bright
Tim Holtz Stampers Anonymous - Bird Crazy CMS212
Prima Marketing Watercolor Pencils Spring & Fall 576721
Sizzix Thinlits Die Set - Bird Crazy by Tim Holtz (18 dies) 660954
Sizzix Thinlits Die Set 79PK - Just a Note Alphabet 660111
Sizzix Thinlits Die Set 79PK - Just a Note Alphabet 660111
American Craft Glitter Glue Set - Jazz Christmas AC366270
Bazzill Mono Pomegranate T2-227
Bazzill Classic Black T10-1075
Versafine Onyx Black TSVF082
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055  
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!