Fortsätt till huvudinnehåll

Minipåsar till adventskalender / Mini bags for Advent calendar


Det finns mer eller mindre komplicerade sätt att göra en egen adventskalender och jag visar idag ett relativt enkelt sätt att göra en adventskalender med minipåsar.

Till dessa små påsar passar det perfekt att använda ett litet block med mönstrat papper som är 6x6 inch men det funkar givetvis lika bra med vilket papper som helst. 

***
There are more or less complicated ways to make your own Advent calendar and I are showing a relatively easy way to make an advent calendar with mini bags.

To these small bags it fits perfectly to use a small block of patterned paper that is 6x6 inches but of course it works just as well with any paper.


Så här gör du!
Skär en bit papper i 6 x 5 inch, jag använder inch till denna tutorial då de flesta skärmaskiner och scoringboards har dessa mått, dessutom visar jag med en bit vit cardstock så att det lättar syns hur man gör.

***
This is how you do!
Cut a piece of paper in the 6 x 5 inches, I show how you do this with a piece of white cardstock so that it easier to see how I do.


Biga långsidan vid 0,5, 1,25, 3,25 och 4 inch.

***
Score the long side at 0.5, 1.25, 3.25 and 4 inches.


Vrid på pappret ett kvarts varv och biga vid 0,75 inch. 

***
Turn the paper a quarter turn and score at 0.75 inch.


Klipp bort den lilla fyrkanten vid den smala remsan och klipp sedan upp bigningarna från botten upp till den tvärgående bigningen.

***
Cut off the small square at the narrow strip, then cut up the scorings from the bottom up to the transverse score.


Vik in den smala kanten och lägg en sträng med lim eller tejp längs hela.kanten.
***
Fold in the narrow edge and put a string of glue or tape along the entire edge.


Vik ihop hela arket så den fäster i tejpen.
***
Fold the entire sheet so it attaches to the tape.


Vik upp påsen, ställ den upp och ner. Vik först in de smala remsorna på påsens sidor och sedan de stora flikarna och fäst med lim eller tejp.

***
Fold the bag, place it upside down, fold in the narrow strips on the bag's sides and then the big tabs and attach with glue or tape.


Nu är påsen nästan klar, ställ upp den och vik lite veck i överkant av sidorna på påsen så att man kan nypa ihop påsen upptill. Sen kan man välja att göra ett hål i påsens överkant och fästa ihop den med en bit snöre eller så kan man fästa ihop den med en klädnypa eller kanske häfta ihop den. 

När påsarna är dekorerade och klara kan man hänga upp den på rad i ett snöre eller något annat.

***
The bag is almost ready by now, set it up and fold small creases in the top of the sides of the bag so you can pinch together the bag. Then you can choose to make a hole in the top of the bag and fasten it with a piece of string or you can fasten it with a clothespin or perhaps stapled together. 

When the bags are decorated and ready, you can hang them up on a line in a string or something else.
Material/Supplies:
Graphic 45 - A Christmas Carol Collection - 8x8 Paper Pad G4501194
Martha Stewart Scoring Board (Score board, Scoreboard) MS42-05002
Sizzix Thinlits Die Set 79PK - Just a Note Alphabet 660111
Martha Stewart Frame Border Punch Cartridge - Floral Tile 42-65005
Bazzill Mono Twig T9-942
Bazzill Mono Raven T10-1081
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!