Fortsätt till huvudinnehåll

Julen närmar sig... / Christmas is coming...

Julen kommer närmre och julkortstillverkningen har kommit igång hemma hos mig. Jag gillar att göra många olika kort, men då måste det börjas i tid om man ska hinna med att göra många. Förra året gjorde jag ganska många kort - för att sälja en del - men då blev de lite enklare än kortet jag visar idag.

Jag skapade i flera lager med cirkelstansar i olika storlekar från EK Tools och en stor utstansad snöflinga från Marianne Design.

* * *

Christmas is closing in and the Christmas card factory has opened here. I like making many different cards, but to have time for that I need to start early. Last year I made a lot of cards - some to sell - but then I made them a bit simpler than the one I'm showing here today.

I created a card with many layers of circles in different sizes punched out with EK Tools punches. I also used a big snowflake die from Marianne Design. Några fler julkort och sen är jag redo för december!

* * *

A few more Christmas cards and then I'm ready for December!

Materiallista / List of Supplies:
Bazzill Dotted Swiss Salt T10-1047
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Bazzill Cardstock Mono Pinecone T9-975
Basic Grey Mini Alpha Stickers Kraft CPT-4562
Tim Holtz Idea-ology Paper Stash 8x8 Seasonal TH93086
Marianne Design MD Creatable Snowflake LR0185
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Prima Marketing - Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom 573805
Prima Marketing – Say it in crystals – Cartographer 573157
EK Tools 2 inch Circle Punch 54-30151
EK Tools 1 3/4 Inch Scallop Circle Punch 54-31009
EK Tools 1½ Inch Circle Punch 54-31001
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives Thin White 3D foam squares 01616-10
Sizzix Big Shot Machine 657900

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!