Fortsätt till huvudinnehåll

Göra om PL-kort/Remake Project Life cards

När det gäller PL-korten som man använder till utfyllnad eller till journaling när man håller på med Project Life så kan man göra på flera sätt. Antingen köper man färdiga kort och använder som de är eller så gör man egna som Jeanette bl.a. har visat några gånger här i bloggen (du kan se exempel på det här, här och här). Man kan också göra om färdiga PL-kort, fixa till dem som man vill. Om man dessutom som jag har några av de stora kiten med PL-kort, ett s.k. core-kit, har man så många kort att det inte gör något om man skulle misslyckas och kanske sabba några av dem.

Till ett av sensommarens uppslag gjorde jag om några kort från ett kit som heter Southern Wedding med sprayfärg och lite utstansade löv. 

***

As for the PL-cards that you use as fillers or for journaling when you are doing Project Life, you can do this in several ways. Either you buy them and use the finished cards as they are or you can do your own PL-cards as Jeanette has shown a few times in this blog (you can see examples of it here, here and here). You can also remake purchased PL-cards, fix them as you wish. If you as me have some of the big kit with PL-cards, a so-called core kit, then you have so many cards that it doen’t matter if you fail and perhaps sabotage some of them.

On one of the late summer spread I remade some cards from a kit called Southern Wedding with spray paint, some punched leaves and some stickers.


 Jag har spraymålat de utstansade löven och rankorna men någon har jag lämnat vit som en kontrast.

***
I spray painted the cutout leaves and branches but someone I have left white as a contrast.Så här blev det färdiga uppslaget.

***
This is how the spread turned out.
Material/Supplies:
Becky Higgins Project Life Core Kit - Southern Weddings Edition 380467
Prima Marketing 572839 Purple Metal Die, 1.5 to 3-Inch, Leaves, 6-Pack
Sizzix Thinlits Die Set 3PK - Back to Nature 660821
Sizzix Thinlits Die Set 2PK - Love Birds 660827
Sizzix Thinlits Die Set 102PK - Alphanumeric SX660210
Bazzill Classic White T10-1005
Prima Sultry Shimmer Glistening Waves - Color Bloom 573942
Prima Sultry Shimmer Summer Sky - Color Bloom 573867
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!