Fortsätt till huvudinnehåll

Vit chokladmousse / White chocolate mousse

Jag är ingen speciellt hängiven matlagare men vid sällsynta tillfällen är det roligt att göra något extra gott. Denna ljuvligt goda efterrätt bjöd jag på när vi hade en grillning i slutet av sommaren, det är en vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. Receptet hittade jag här för den som är nyfiken hur jag gjorde.

***
I'm not a particularly devoted cooks but on rare occasions it is fun to do something special. This deliciously good dessert did I do when we had a barbecue at the end of the summer, this is a white chocolate mousse with lime marinated strawberries. The recipe I found here for those who are curious how I did.
Material/Supplies:
Prima Sultry Shimmer Tangerine - Color Bloom 573935
Prima Vintage Metal Worn Leather - Color Bloom 573829
Prima Marketing Cigar Box Secrets #2 Clear Mini Stamp Set - Houndstooth 575854
Prima Markerting 4x6 Cling Stamp - Coffee Stains 580247
Graphic 45 Home Sweet Home 8x8 Pad 4501076
Graphic 45 Home Sweet Home Journaling & Ephemera Cards 4501082
Bazzill Classic White T10-1005
Pebbles Homegrown Puffy Stickers 732814
Pebbles Homegrown Layered FLowers 6/pkg 732815
Pebbles Homegrown Printed Chipboard Pieces 57/pkg Ephemera 732819
Pebbles Homegown Printed Chipboard Pieces 100/pkg Epphemera Fowers 732820
My Minds Eye Wood 6x6 Paper Pad NC1105
Prima Marketing Rattan 12"x12" Stencil Mask 572167
Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Versafine Onyx Black TSVF082
Sizzix Thinlits Die Set 102PK - Alphanumeric SX660210
Inkadinkado Clear Small and Medium Blocks 93625
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!