Fortsätt till huvudinnehåll

På väg / On our way

På väg ut på ett av våra äventyr - jag och dottern. 

Bakgrunden är gjord med en stencil från Prima Marketing tillsammans med lite färg - här fungerar t.ex. de nya kritorna från Prima ypperligt att amvända med stencilen,samt att späda med lite vatten och använda som "stänk".

Mönstrade papper från Graphic45s serie World's Fair och dekorationer från samma serie. Ett par chipboard-dekorationer passade också in och de kommer från American Crafts.

* * *

On our way out on one of our adventures - me and my daughter.

The background is made using a stencil from Prima Marketing together with some paint - here you can absolutely use to new oil pastel crayons from Prima Marketing. They can be used with the stencil and they can be mixed with water for creating splashes.

Patterned papers from Graphic45's collection World's Fair, embellishments from the same collection and some chipboards from American Crafts.
Materiallista / List of Supplies:
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Graphic45 World’s Fair 12x12 pad G4501177
Graphic45 World’s Fair Cardstock Die-cuts Tags & Pockets G4501178
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Prima Marketing 12x12 Checkered Stencil 960186
Prima Marketing Artist quality Oil Pastel Crayons 24 colors 814328
Basic Grey Mini Alpha Stickers Grey BAS-3990
American Crafts Stitched Amy Tan Thickers Foam After Glow Black 368968
American Crafts Thickers Dear Lizzy Darling details 370087
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!