Fortsätt till huvudinnehåll

Ornament tutorial

Det börjar närma sig den tiden då många börjar förbereda inför jul och jag tänkte visa hur man kan göra egna små pynt/ornament att hänga t.ex. i granen.

Förutom cardstock, mönstrat papper och cirkelstansar så behöver du band/spets, limpistol, flytande lim, falsben och dekorationer.

* * *

It's getting closer to that time of year when some people start to prepare for Christmas, and I'm going to show how you can make your own little ornaments to hang in your Christmas tree for example.

Apart from cardstock, patterned paper and circle punches you'll need ribbon/lace, hot glue gun, liquid glue, bone folder and embellishments

* * *


Stansa ut 8 stycken cirklar - enkla eller dubbla, du väljer själv. Jag har gjort dubbla lager - cardstock och mönstrat papper.

* * *

Punch out 8 circles - single or double, you choose. I have chosen double layers - cardstock and patterned paper.


Biga cirklarna på mitten med ett falsben (eller något annat, t.ex. en matkniv, den trubbiga sidan)

* * *

Score the circles in the middle with a bone folder (or something else, for example a knife, blunt side)Limma ihop 4 av cirklarna. Limma ihop de andra 4 separat - du ska nu ha två halva ornament.

* * *

Glue 4 of the circles together. Glue the other 4 circles separately - you should now have two halves of an ornament.


Förbered ditt band/spets. Jag har knutit ihop min spets till en ögla.

* * * 

Prepare your ribbon or lace. I have tied my lace into a loop.


Lägg på flytande lim och sätt fast spetsöglan.

* * *

Add some liquid glue and adhere the lace loop.Limma ihop de två halvorna.

* * *

Glue the two halves together.


Dekorera! / Embellish!


Materiallista / List of Supplies:
Bazzill Cardstock Classic Black T10-1075
Graphic 45 - Rare Oddities 6x6 patterns & solids G4501151
EK Tools 1 1/2 Inch Circle Punch 54-31001
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Prima Marketing - Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom 573805
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Marketing Art Extravagance - Glitter Set - Ebony & Ivory 961602

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!