Fortsätt till huvudinnehåll

Fuse Tool Shaker Card

Shakerkort är fina och roligt att göra och ett sätt att göra ett är med ett Photo Sleeve Fuse Tool. Jag tänker här visa hur man kan göra ett shakerkort som har ett fönster som går igenom hela framsidan på kortet.

***
Shaker Cards are nice and fun to do and one way to do it is with a Photo Sleeve Fuse Tool. I will here show you how to make a shaker card that has a window that goes through the entire front of the card.
____

Så här gör du:

Gör en kortstomme och en framstycke till kortet i det format du vill ha. Stansa ut själva fönstret i både kortstommen och i framstycket.

***
This is how you do it:
Make a card base and a front piece to the card in the format you want. Punch out the window in both the card base and the front piece.


Ta en plastficka och lägga samma die som du använt till att göra fönstret på plasten. Jag förankrade min die med lite washitejp.

***
Take a plge protector and add the same die as you used to make the window on the plastic. I anchored my die with some washi tape.


Ta sedan ett uppvärmt Fuse Tool och gör en söm runt utsidan av die’en, en liten bit utanför kanten på die’en men kör inte hela vägen runt, lämna en öppning.

***
Then take a heated Fuse Tool and make a seam around the outside of the die, a little bit outside the edge of the die but do don’t go all the way around, leave an opening.


Klipp sedan i plasten  strax utanför sömmen i ficka.

***
Then cut the plastic just outside the pocket.


Fyll fickan du gjort med paljetter eller annat du vill ha i. Ta bara inte för tjocka saker då är det risk att fickans sömmar brister.

***
Fill the pocket you made with sequins or anything else you want to. Just not too thick things then it is likely that the pockets stitching flaws.


Förslut fickan med ditt Fuse Tool.

***
Seal the pocket with the Fuse Tool.


Dekorera framstycket på kortet som du själv vill ha det.

***
Decorate the front piece of the card as you like.


Vänd det upp och ner och lägg en sträng med lim runt fönstrets kant.

***
Turn it upside down and place a bead of glue around the edges of the window.


Fäst fickan med paljetter i limmet.

***
Attach the pocket with sequins in the glue.


Fäst sedan hela framstycket i kortstommen och passa in det i fönstret du gjort i kortstommen.

***
Then attach the entire front panel to the card base and fit it into the window you made in the card base.


Om du vill kan du dekorera insidan av kortet och sedan är det klart!

***
If you like you can decorate the inside of the card and then it’s done!Materia/(Supplies:
We R Memory Keepers Photo Sleeve Fuse Tool WR662531
Bazzill Dotted Swiss Salt T10-1047 25/FP
Spellbinders Nestabilities Standard Circles LG S4-114
We R Memory Keepers 12x12 Ring Page Protectors 10pk 50070-4
My Mind’s Eye – On Trend – ”Happy” Sequins OT1017
My Mind’s Eye – On Trend – ”Sweet” Scroll Paper OT1014
My Mind’s Eye – On Trend – ”Sweet” Silly Paper OT1015
Sizzix Thinlits Die Set 2PK - Love Birds 660827
Prima Sultry Shimmer Tangerine - Color Bloom 573935
Prima Sultry Shimmer Gilded - Color Bloom 573911
Prima Sparkling Pastels Cotton Candy - Color Bloom 573737
American Craft Ribbon Value Pack - Christmas Glitter AC89431
Martha Stewart Craft Permanent Glue 40-00018

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!