Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial: Cirkelskärare / Circle Cutting Tutorial

Halloj! Idag kommer det en tutorial från mig - en steg-för-steg-instruktion hur du använder en cirkelskärare från Martha Stewart Crafts tillsammans med ett glasunderlägg från We R Memory Keepers.

* * *
Hello! Today I'll give you a tutorial - a step-by-srep guide how to use a circle cutter från Martha Stewart Crafts together with a glass cutting mat from We R Memory Keepers. 


Du ändrar måtten på cirkeln genom att skjuta "knoppen" fram och tillbaka.

* * *

You alter the measurements of the circle by pushing the "knob" back and forth.


Under locket på "knoppen" så sitter skärbladen. De har ett skyddande plasthölje så att man ska kunna sätta fast och ta av det utan att skära sig.

* * *

Under the lid of the "knob" you will find the cutting blades. They have a protective plastic cover so that you can attach and remove it without cutting yourself.


Skärbladet sätts fast i den mittersta skåran. / The cutting blade is inserted in the middle notch.Dra av plasthöljet - den genomskinliga plastcirkeln. / Pull the cover off - the transparent plastic circle.


Lägg pappret/cardstocken på glasunderlägget och cirkelskäraren ovanpå. Justera måtten på din cirkel och se till att du har tillräckligt med plats runt om innan du börjar skära.

Håll ner den stora knoppen i mitten samtidigt som du trycker ner "armen" och skär runt.

* * *

Put the patterned paper/cardstock on the glass cutting mat and the circle cutter on top. Adjust the measurements of your circle and make sure you have enough space all around the tool before you start cutting.

Press the knob in middle of the tool down and at the same time as you press down the "arm" and cut the circle.


Här har vi några utskurna cirklar som jag tänkte använda på en layout.

* * *

Here are some cut out circles that I plan on using on a layout.


Senare idag kommer ett inlägg där jag visar layouten med cirklarna, så håll dig i närheten! :)

* * *

Later today I will post the layout with the circles on, so stay tuned! :)

Materiallista / List of Supplies:
Martha Stewart Craft Large Circle cutter 42-00003
We R Memory Keepers WRMK 13x13 Precision Glass Cutting Mat 71299-2

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!