Fortsätt till huvudinnehåll

Project Life bröllopsalbum / Project Life Wedding Album

Jag berättade tidigare i år, bl.a. i inlägget här,  att alla foton i albumet från vårt bröllop börjat ramla ut. Några av fotografierna har jag scrappat och de övriga bilderna har jag nu satt in i ett Project Life-album. Jag gillar att få fotografierna i plastfickor för om jag helt plötsligt vill scrappa någon av bilderna är det bara att plocka ut det och lägga in ett PL-kort istället.

Det blir många bilder i detta inlägg från det nygjorda bröllopsalbumet men jag hoppas det är OK och kan ge lite inspiration och idéer till ditt skapande.

***

I told you earlier this year, for instance in the post here, that all the photos in the album from our wedding begun to fall out. Some of the photographs have I been scrapping and the other pictures have I put in a Project Life album. I like that I have the photographs in plastic pockets if I suddenly want to scrap any of the pictures, I just have to pick it out and put in a PL card instead.

There are many pictures in this post from the newly wedding album but I hope it's OK and can provide some inspiration and ideas for your creating.Till några av uppslagen har jag använt produkter från My Mind’s Eye’s serie On Trend.

***
For some of the spreads have I used products from My Mind's Eye's series On Trend.
Det är 25 år sedan bröllopet ägde rum så det känns roligt att göra ett nytt fint album som en hyllning till alla år vi hållit ihop.

***
It is 25 years since the wedding took place, so it feels great to make a new, fine album as a tribute to all the years we've been together.Till de flesta uppslagen har jag övervägande använt Becky Higgins serie Southern Wedding men blandat in lite andra dekorationer här och där.

***
For most of the spreads have I mainly used the Becky Higgins series Southern Wedding but mixed in some other decorations here and there.
Fotograf under bröllopet var min pappa, vilket jag är ytterst tacksam för, men när man ser en del otroligt vackra fotografier från nyare bröllop så kan jag ibland önska att vi haft en proffsfotograf. Fast om jag tänker efter skulle jag säkert gjort en massa annorlunda om jag gifte mig idag :).

***
Photographer during our wedding was my father, whom I am most grateful for, but when I see some incredibly beautiful photographs from todays weddings, I sometimes wish that we had a professional photographer. If I think more about it I'd certainly done a lot differently if I got married today :).
Material/Supplies:
Becky Higgins Project Life Core Kit - Southern Weddings Edition 380467
Southern Weddings Edition 6x6 Paper Pad
Becky Higgins Project Life Specialty Themed Cards - Southern Weddings 380479
Becky Higgins Project Life Specialty Themed Cards - Southern Weddings 380468
Becky Higgins American Crafts Project Life SOUTHERN WEDDINGS Chipboard Stickers 380471
My Mind's Eye - Fancy That - Pearl - Gold Foil Stickers T1005
My Mind’s Eye – On Trend – ”Sweet” Scroll Paper OT1014
My Mind’s Eye – On Trend – ”Happy” Sketch Paper OT1019
My Mind’s Eye – On Trend – ”Party” Gems Paper OT1010
My Mind’s Eye – On Trend – ”Cool” Chipboard Stickers OT1003
My Mind’s Eye – On Trend – ”Cool” Die-cut Journal Cards OT1002
My Mind’s Eye – On Trend – ”Awesome” Mixed Bag OT1004
My Mind’s Eye – On Trend – ”Happy” Sequins OT1017
My Mind’s Eye – On Trend – ”Sweet” Flair OT1009
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!