Fortsätt till huvudinnehåll

Blueberries

Vi är nu inne i skördetider men det enda jag skördar är bär och mest då blåbär, hallon och lingon, jag försöker också ta tillvara lite av bären från buskarna i trädgården. I år har vi skogen erbjudit mängder av fina bär och på denna layout har jag använt bilder från en tur i blåbärsskogen. 

***
We are now in the harvest time, but the only thing I harvest is berries in the woods and most blueberries, raspberries and cranberries, I also try to take care of some of the berries from the bushes in the garden. This year have the forest offered a great amounts of fine berries and on this layout, I have used pictures from a tour in the blueberry forest.


Fotografierna har jag redigerat i Photoshop och lämnat blåbären i färg men gjort resten av bilderna svart/vita.

***
The photos I've edited in Photoshop and left the blueberries in color but made the rest of the images black and white.I skogen har jag trevligt sällskap av vår kära hund som äter blåbär hela tiden medan jag plockar dem.

***
In the forest, I have good company of our beloved dog who eats blueberries all the time while I pick them.


Material/Supplies:
Graphic 45 Home Sweet Home 8x8 Pad 4501076
Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Art Ingredients - Glass Beads - Torquoise 962678
My Minds Eye Enamel dots Teals NC1017
Prima - Sunrise Sunset Collection - Stencils Mask Set - 6 x 6 – Checker 960179
Versa Inkpad Mini Cerulean Blue PEMFB19
Basic Grey Mini Alphabet Stickers - Black BAS-3988
Prima Sultry Shimmer Glistening Waves - Color Bloom 573942
Martha Stewart Paint Allround Satin Blue Calico PL32020
Sticko Primary Stars Epoxy 52-20018
Bazzill Classic White T10-1005
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!