Fortsätt till huvudinnehåll

5 kort med cirklar / 5 cards with circles

Man behöver inte fina stämplar eller vara duktig på att färglägga för att göra gratulationskort, det räcker med några punchar och/eller dies i basformer som cirklar, blomma och kanske ett hjärta. Sådana punchar som alltid är bra att ha.

Idag visar jag hur jag gjort fem kort genom att använda cirkel punchar och cirkelformade dies som det främsta verktyget. 

***
You does not need to have fancy stamps or be great at coloring to make greeting cards, it's enough with a few punches and / or dies in the base shapes like circles, flower and maybe a heart. Such punches are always useful to have.

Today I show how I made five cards using circular punches and circular dies as the main tool.


Till det första kortet stansade jag ut cirklar i tre olika storlekar i vit cardstock som jag sedan målade med gul, orange och röd akrylfärg men man kan givetvis stansa ut cirklarna direkt i färgad cardstock. När de torkad så la jag ihop två och två till trädkronor. Stammarna klippte jag på ut på fri hand i svart cardstock och limmade ihop delarna. Marken är en bit brun cardstock.

***
For the first card I punched out circles in three different sizes in white cardstock then I painted the circles in yellow, orange and red acrylic paint, but you can of course punch the cirles directly in colored cardstock. When they dried I put two and two together for the tree crowns. The trunks I freehand cut out in black cardstock and glue the parts together. The ground is a piece of brown cardstock.


Detta kort har jag gjort med hjälp av en Silhouette Cameo med vilkens hjälp jag skar ut hjärtan, jag har inte någon bra hjärtformad punch själv :). Texten på kortet passade jag också på att skriva med Cameon och en svart Silhouette Sketh Pen. Sen stansade jag ut cirklarna med olika cirkelpunchar. Bakom cirklarna har jag monterat cardstock i olika färger med distanskuddar. 

***
This card I made with the help of a Silhouette Cameo with which I cut out the hearts (I do not have a good heart-shaped punch myself :). The text on the card I took the opportunity to write with the help of the Cameon and a black silhouette Sketh Pen. Then I punched out circles with different circle punches. Behind the circles I have mounted cardstock in different colors with distance cushions.


Dessa cirklar har jag stansat ut med ett set cirkeldies i vit cardstock, sen målade jag cirklarna med akvarellpennor i ljusa färger. Lite snöre, några hjärtan och lite bling blev de ytterligare dekorationerna förutom hälsningen som är utskuren med Cameon.

***
These circles, I punched out with a set circle dies in white cardstock, then I painted them with watercolor pencils in soft colors. Some string, punched out hearts and bling became the rest of the decorations except the greeting that is cut out with the Cameo.


På nästa kort jag har stansat ut fem cirklar i mönstrat papper, cirklarna har jag sen dekorerat på olika sätt med snören, chipboardfigurer och bokstavssticker. 

***
On the next card, I have punched out five circles in patterned paper, the circles then decorated with twine, chipboard shapes and letter stickers.


Här har jag stansat ut cirklarna med en cirkeldie och sedan stansade jag ut blommor mitt i varje rundel, även dessa cirklar har jag målad med akvarellpennor i rött, gult och orange. Bakom cirklarna har jag monterad färgad cardstock.

Det finns mycket, mycket mer man kan göra med så enkla verktyg som cirkelstansar. Har du själv gjort något så skriv gärna en kommentar och berätta vad du gjort, det skulle var skoj om du också bifoga en länk till något du visat på internet.

***
Here have I punched out circles with a circular die and then I punched out flowers in the middle of each circle, even these circles have I painted with watercolor pencils in red, yellow and orange. Behind the circles I have mounted colored cardstock.

There is much more you can do with such simple tools as circle punches. Have you done something nice, please write a comment and tell us and it would be nice if you inserted a link to something you have published on the Internet.

Material/Supplies:
Spellbinders Nestabilities Standard Circles LG S4-114
EK Success - 2 Inch Circle Punch 54-30151
EK Success - 1 Inch Circle Medium Punch 54-20061
EK Tools Retro Flower Large Punch 54-30106
Prima Marketing Watercolor Pencils Spring & Fall 576721
Prima Marketing Watercolor Pencils - The Basics 576714
Martha Stewart Paint Allround Satin Chamomile PL32067
Martha Stewart Paint Allround Satin Tangy Tangerine PL33593
Martha Stewart Paint Allround Satin Habanero PL32050
Bazzill Classic Black T10-1075
Bazzill Classic White T10-1005
Bazzill Mono Raven T10-1081
Bazzill Fourz African Daisy T3-337
Bazzill Fourz Carrot Cake T3-391
Bazzill Bling Luscious Cardstock T18-207
Bazzill Mono Pomegranate T2-227
Bazzill Fourz Blue Oasis T7-795
Pebbles Paper Pad - Homegrown 6x6 732821
Pebbles Homegrown Puffy Stickers 732814
Pebbles Homegown Printed Chipboard Pieces 100/pkg Epphemera Fowers 732820
Basic Grey Mini Alphabet Stickers - White BAS-3989
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Silhouette Black & White Sketchpen 199604
Adhesive Value Pack 01697-30
Crafty Foam Tape White 01618-10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!