Fortsätt till huvudinnehåll

You hold my heart - layout

En layout med ett av mina favoritfotografier på min dotter - det är extra kul att scrappa de där toppenbilderna, eller hur?

Jag har använt modeling paste från Prima Marketing och akrylfärg från Martha Stewart på den bakgrunden för att fotot och dekorationerna inte ska "försvinna" mot mönstret. Det är kul att använda mönstrat papper som bakgrund, men svårt, så jag får utmana mig själv lite! :)

* * *

A page with one of my favourite photographs of my daughter - it's a bit extra fun to create with those great pictures, isn't it?

I have used modeling paste from Prima Marketing and craft paint from Martha Stewart on the background so that the photo and the embellishments don't "disappear" against the pattern. It's fun to use patterned paper as a backgrund, but hard, so I have to challenge myself a bit! :)Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock White T10-1001
Graphic45 – Home Sweet Home Collection 12x12 Pad 4501077
Martha Stewart Craft Paint – Satin Wedding Cake 32076
Prima Marketing - Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Prima Marketing stencil Checker 12x12
Prima Marketing Flowers Rodanthe - Whitecap 577773
Prima Marketing Flowers Archivist - Specimen 580483
American Crafts Stitched Amy Tan Thickers Foam After Glow Black 368968
American Crafts Maggie Holmes Accent stickers 683695
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!