Fortsätt till huvudinnehåll

Vridet kort / Twisted Card

Idag är det dags för en tutorial och jag tänker visa dig hur du gör ett "Vridet kort" som är väldigt enkelt men snyggt. Jag hoppas att du njuta av denna handledning och blir inspirerad!

***

Today it's time for a tutorial and I wanna show you how you make a 'Twisted Card' which is very simple but nice. I hope you enjoy this tutorial and gett inspired.

---

Så här gör du!

Skär en bit cardstock i 30,5  x 10,5 cm.

***

Here is how you do

Cut a piece of cardstock at 30,50 cm x 10,50 cm.

Biga pappret diagonal.

***
Score the paper diagonally.


Vik i vikningen.

***
Crease the fold


Gör ytterligare en viklinje på mitten för att få ett kort med jämna sidor och vik ihop.

***
Make another score in half to make a card with even sides and fold it.


Det är allt! Dekorera med mönstrat papper.

***
That's it! Decorate with patterned paper.


Så här gjorde jag med mitt kort! 

***
This is what I made with my card! På insidan blir det en liten ficka där man ev. kan sticka ner en gåva, ex. pengar, biobiljetter, presentkort eller annat.

***
On the inside, it becomes a small pocket where you possible can stick down a gift, for example money, movie tickets, gift certificates or other.


Material/Supplies:
Bazzill Classic Eggshell 10-1003
Graphic 45 Precious Memories 6x6 Patterns & Solids 4501091
Graphic 45 Precious Memories 8x8 Pad 4501092
Martha Stewart Craft Bone Folder M281018
Spellbinders Nestabilities Standard Circles LG S4-114
Classic Scalloped Circles SM S4-125
Prima Marketing - Clear Stamps - Bella Rouge 579180 Coral
Martha Stewart Frame Border Punch Cartridge – Floral TIle 42-65005
Prima Marketing Melbourne - Kangaroo 577490
Marianne Design Yellow Paper Roses RB2213
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!