Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial - presentförpackade kort / gift wrapped cards

Om man gör kort kan det ibland vara kul att ge bort några handgjorda kort som någon annan kan ha och skicka. Idag blir det således en liten tutorial på hur man kan förpacka dessa ge-bort-kort på ett fint och enkelt sätt.

Du behöver:
* cardstock
* skärmaskin
* stansar
* limprodukter
* dekorationer

Börja med att skära till en remsa av cardstock, hur bred beror såklart på storleken korten har. Använd en kantstans på båda sidorna.

* * *,

If you're a card maker it's sometimes fun to give someone a bunch of handmade cards for him/her to send or give away themselves. Having that in mind I will show you a tutorial today, a step-by-step on how to package these cards in a nice and easy way.

You'll need:
* cardstock
* paper trimmer
* punches
* adhesive
* embellishments

Start by cutting a strip of cardstock, how wide depends on how big the cards are, of course. Use a border punch on both sides.


Sen måttar du för en bit cardstock till - jag valde vit till det turkosa. Jag har ritat streck med svart penna längs kanterna.

* * *

Then you take measures for another piece of cardstock - I chose white to go with the turquoise. I have drawn lines along the edges with a black pen.Måtta efter korten som du ska "slå in" - biga kanter. Limma/tejpa ihop "'ändarna" på baksidan.

* * *

Measure after the cards you are going to "wrap" - score the sides. Adhere the two "ends" on the backside. 

Dags att dekorera! Jag hade ett ord utskuret med Silhouette Cameon, men i fel färg, så jag målade om det med Martha Stewart craft paint.

* * *

Time to embellish! I had a word cut out with my Silhouette Cameo, but it was the wrong colour, so I painted it with Martha Stewart craft paint


...och så här blev det färdiga resultatet:

* * *

....and this is the final result:
 Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock White T10-1001
Bazzill Cardstock Patina T5-5111
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle Black PL32102
Martha Stewart Craft punsch around the page – Crochet Loop 42-60095
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
EK Tools 2.25 inch scallop circle large punch 54-30097
Ek Tools 2 inch circle punch 54-30151
Silhouette Cameo 12 tum 199215
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

  1. Åh! du får det att se så fräckt och fräscht ut !! Snyggt!! Din vän blir/blev nog jätteglad :) Kram Anna :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!