Fortsätt till huvudinnehåll

Silhouette Curio

Har ni sett att Silhouette snart släpper ännu en maskin? Den här maskinen är inte bara en skärmaskin utan den gör så mycket mer.
***
Have you seen that Silhouette soon release another machine? This machine is not only a cutting machine,  it does so much more.

Den här maskinen kan skära, embossa, sketcha, stöppla och etsa.
Inte nog med det man kan embossa på tre olika sätt med den.

Du kan även skära i tjockare material med Curion. Det gör ju att användningsområdena är desto fler. Du kan skära i trä, läder, folie och annat.

Det med följer en programvara till Silhouetten och det skiljer sig inte så mycket från Cameon eller Portrait utan det är lätt att lära sig Curion.

Har givetvis provat skära ut. Är helnöjd med resultatet.
***
This machine can cut, emboss, sketch, stipple and etch.
You can emboss in three different ways with it.

You can even cut through thicker materials with Curion.  You can cut inwood, leather, foam, and other things.

The software to Silhouette and it does not so differen from Cameon or Portrait, so it i easy to learn how to use the Curion

Have obviously tried to cut out. Is thrilled with the results.


 Har provat på att embossa och resutatet blev läckert på cardstock.
***
Hav tried out the embossing and the result is stunning.
 Här på bilden nedan har jag både skurit och embossat och det har blivit en riktigt favorit hos mig.
***
In this one I have scored and emossed and the result is a favorite.


Nästa vecka visar jag lite mer saker vad du kan göra med Curion. Jag har blivit otroligt förälskad i allt du kan göra med den. Den släpps till försäljning om några veckor.
***
Next week I show some more things about what you can do with Curion. I have become incredibly in love with all you can do with it. The released for sale in a few weeks. Dont miss it.

Material/List of Supplies:
Silhouette Curio 199919Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!