Fortsätt till huvudinnehåll

Heat Transfer Tutorial

Idag visar jag er Heat Transfer vinyl som Silhouette Curion har fått skära ut Jag har använt mig av en font som jag har på datorn. Se till att spegelvända bilden innan du skär ut.
***
Today I show you Heat Transfer vinyl. The Silhouette Curion has been cut out my text. I have used a font that I have on my computer. Make sure to flip the image before cutting out.


När du har skurit ut den så rensa bort den överflöda vinylen runt ditt motiv.
***
After cutting out, you need to  clear away the overflow of vinyl around your subject.

När det är färdigrensat så placera ditt motiv där du vill ha det.
***
Place your subject where you want to have it.


Stryk/pressa på medelvärme(165grader) i ca 17 sekunder. Jag har använt smörpapper mellan men det går att stryka direkt på plasten. Prova dig fram vad som gäller för ditt strykjärn.
***
Ironing or press on medium heat (165grader) in about 17 seconds. I used waxed paper in between but it is possible to emphasize directly on the plastic. Try out what applies to your iron.


Dra sedan bort plasten.
***
Then pull of the plastic.


Jag sydde ett förkläde av mitt svarta tyg.
***
I sewed a apron from my black fabric.
Hoppas du med vågar prova på textil transfer. Du får på ett snabbt sätt ett personligt och proffsigt intryck.
***
Hope you even dare try out textile transfer. You get in a fast way a personal and professional impression

Tack för titten/ Thanks for stopping by


Material/ List of Supplies:
Silhouette Curio
Silhouette vit slät värme transfer 199027
Silhouette rensnings verktyg 199650


Kommentarer

  1. SUPERFINT!!! Sån vill jag också ha! ♥ Tack för bra tutorial! Kram Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!