Fortsätt till huvudinnehåll

En världskarta / A world map

Tidigare i år visade jag hur man kan använda en Silhouette Cameo och vinyl för att göra tavlor, det inlägget hittar du här. När yngste sonen kom hem från sina studier i Luleå och såg den tavlan så ville han också ha en. Han har inte skaffat något att hänga upp på väggarna i sin studentlägenhet och ville ha en större tavla. Han köpte en canvas som är 100 x 70 cm stor och han fick också välja vilka färger han ville ha på tavla, sen satte jag igång. 

Så här blev tavlan och nöjd tog han med sig den när han åkte tillbaks för vidare studier för några veckor sedan. 

***
Earlier this year, I showed how to use a Silhouette Cameo and vinyl to make canvas paintings, you find this post here. When the youngest son came home from his studies in Luleå and saw that painting he  also wanted to have one. He still has not anything to hang on the walls in his student apartment and wanted a bigger painting. He bought a canvas that is 100 x 70 cm big and he also got to choose what colors he wanted on the canvas and then I started. 

This is how the painting turned out, and satisfied he took it with him when he went back for further study a few weeks ago.

Material / Supplies:
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Silhouette Premium Vinyl Svart 12´ 199120
Silhouette Rensning verktyg 199650
Martha Stewart Craft Satin Scottish Highland PL32003
Martha Sewart Craft Satin Spring Pasturee PL32004
Martha Stewart Craft Satin Mint PL32008
Martha Stewart Craft Satin Diving Board PL33507
Martha Stewart Craft Satin Blue Calico PL32020
Martha Stewart Craft Satin Pond PL32015
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!