Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial - Semesterminne

Idag visar jag er hur jag tagit tillvara på en bild från en semesterresa jag och min vän gjorde i juni. Med oss hade vi våra två 15-åriga döttrar. Vi for till Mallorca, Alcudia och hade en underbar vecka med massa bad, sol, god mat och shopping.
Jag har använt ett plastglas för vin (utan foten). Stansade ut en scalloped och en vanlig cirkel i mönsterpapper och limmade ihop dessa. Laminerade fotot och vek en kant under själva fotot och rundade av hörnen på plasten så att jag sen kan fästa den delen i det som ska bli botten.
************
Today I show you how I made use of an image from a holiday trip me and my friend did in June. With us we had our two 15 year old daughters. We went to Mallorca, Alcudia and had a wonderful week with a lot of swimming, sun, good food and shopping.
I have used a plastic glass of wine (without foot). Punched out a scalloped and a regular circle of patterned paper and glued them together. Laminated photo and folded the plastic under the photo and rounded the corners of the plastic so that I can glue that part on what will be the bottom.
Men först började jag i andra änden. Ställde ner vinglaset i en mugg för att det skulle bli stadigare. Hällde i sand (som jag tog med hem från Alcudia) sen några snäckor.
************
But first, I started at the other end. Placed the wineglass in a mug for it to be steadier. Poured in sand (which I brought home from Alcudia) then some shells.

Sen ner med fotot. Använde limpistolen runt glaset för att fästa fast bottenplattan.
************
Then down with the photo. Using a glue gun around the glass to fasten the bottom plate.

Bottenplattan är de mönstrade cirklarna. Nu är det dags att vända på glaset så att sanden rinner ner istället.
************
The bottom plate is the patterned circles. Now is time to turn the glass so that the sand flows down instead.

Limmade runt foten med limpistolen för att försäkra mig om att inte sanden sipprar ut någonstans. Jag ska dekorera runt foten så detta kommer ändå inte att synas.
*************
Glued around the foot with the glue gun to assure me that no sand will fall out somewhere. I'll be decorating around the foot so this will not appear.

Började med att limma fast några snäckor. Tog sen ostduk och mistade den i turkost och brunt. Lät den torka och sen fäste jag den runt snäckorna.
***********
Began to glue some shells. Then I took a bit of cheesecloth and misted it in turquoise and brown. Let it dry and then I attached it around the shells.


Färgade även in band och spets som jag limmade fast på toppen av dekorationen.
************
Colored in ribbons and lace that I glued on top of the decoration.


Skrev resmålet och år inuti snäckan innan jag limmade dit den.
************
Wrote the destination and year inside the shell before I glued it there.

Material/Supplies:
Prima - Fluid Chalk Ink Cold Ice
Prima - Color Bloom Glistening Waves 573942
Prima - Color Bloom Antique Gold 573843
My Minds Eye - Six by six Everyday flair paper 6X6 108
Spellbinders - Standard circles small S4-116
Spellbinders - Classic scalloped circles small S4-125
Martha Stewart Crafts - Specialty Ribbons, White Doily Lace 41-00215
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR


Ha det bra!/Take care!Kommentarer

 1. Woow vad snyggt å läckert! !

  SvaraRadera
 2. Woow vad snyggt å läckert! !

  SvaraRadera
 3. Så fiffigt! Du är så bra på att pyssla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir, tack!❤️
   Kram Tesa

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!