Fortsätt till huvudinnehåll

I am so Lucky - Art Journal

Att ha en art journal - en dagbok med bilder och text i en salig blandning - är roligt och befriande tycker jag. Det finns inga rätt eller fel, utan man skapar precis som man vill - målar, stämplar, skriver, klipper, klistrar - det blir som det blir. 

Idag visar jag ett uppslag där jag har använt Marta Stewart-färger till bakgrunden och en stor, härlig stämpel från Prima Marketing till min bild i fokus.

* * *

To have an art journal - a diary with pictures and text all mixed together - is fun and liberating. There are no dos or don'ts, you just create any way you'd like - painting, stamping, writing, cutting, pasting - it turns out the way it does in the end.

Today I'm showing you a spread in my art journal where I've used paints from Martha Stewart on the background and a lovely big stamp from Prima Marketing for my focus picture.


Materiallista / List of Supplies:
Prima Marketing - Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Marketing - Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Marketing - Prima Art Basics - Texture Paste - White Sand 961473
Prima Marketing 12x12 Art Stencil Damask 922344
Prima Marketing Cling stamp – Gardenia 980207
Prima Marketing Watercolor pencils – Earth tones 576738
Prima Marketing Watercolor pencils – Scenic Route 576691
Prima Marketing Watercolor pencils – The Basics 576714
Martha Stewart Craft Paint – Satin Wedding Cake 32076
Martha Stewart Craft Paint – Satin Blue Velvet 33563
Martha Stewart Craft Paint – Metallic Yellow Gold 32105
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244
American Crafts - Stitched Amy Tangerine Acrylic Stamp Set Day Dream 368984
American Crafts – Foam Thickers Today 368966

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!