Fortsätt till huvudinnehåll

En kladdig tutorial / A Messy Tutorial

Dagens inlägg kommer att bjuda på en liten steg-för-steginstruktion hur jag har gjort en sida i min art journal. 

* * *

Today's post will give you a small step-by-step tutorial on how I have created a page in my art journal.

* * *

Jag har använt / I have used:
* gesso
* akrylfärger/acrylic paints
* ett sugrör/a straw
* 3D Matte gel
* stencil
* stämplar/stamps
* stickers
* penslar/paint brushes
* heat tool

* * *


Först grundar jag med gesso och låter det torka, sen blandar jag ut mina utvalda akrylfärger med vatten så att de är riktigt utspädda, sen droppar jag dem över sidan/uppslaget.

* * *

First I apply a coat of gesso and let it dry, then I add a lot of water to my chosen paints so that they are really diluted, then I put drops of paint all over my page/spread.


Jag använder ett sugrör och blåser på färgen så att den sprider sig över sidan. Ju mer utspädd färgen är, desto lättare är det att få den att sprida ut sig över sidan.
* * *

I use a straw to blow on the paint so that it spreads across the page. The more diluted it is, the easier it is to make it spread over the page.


Jag ser till så att färgen torkar mellan de olika lagren så att de inte blandas och det blir en enda sörja av färger. Sen är det bara att lägga till färg efter färg som man vill ha med.

* * *

I make sure that the paint dries in between the different layers so that it doesn't mix and become all "muddy". Now you can just add whichever colours you'd like on your page.Gör stänk och ställ din art journal upp så att färgen rinner på sidorna - upprepa tills du är nöjd med din bakgrund.

* * *

Make splashes and drops and tilt your art journal so that the paint runs down the pages - repeat until you are happy with your background.
Blanda micro beads med 3D matte gel (eller gloss gel om du gillar det bättre) och applicera över delar av sidorna med en stencil.

* * *

Mix micro beads with 3D matte gel (or gloss gel if you prefer that) and apply over parts of the pages with a stencil.


Slutligen - stämpla, sätt fast stickers och skriv på sidan/sidorna. Här har jag också som sista touch stänkt med lite svart akrylfärg (utspädd med vatten) över sidan. Låt torka - sen är det klart!

* * *

Finally - stamp, apply stickers and write on your page/spread. On this spread I have, as a final touch, made splashes with some black acrylic paint (diluted with water) over the spread. Let dry - finished!
Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er lite grann till att ta fram färger och kladda lite - den som har mest färg på händerna när sidan är klar vinner! :D

* * *

I hope that I have inspired you to take out your paints and get messy - the one with the most paint on their hands when the page is done wins! :D


Materiallista / List of Supplies:
Prima Marketing - Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Marketing - Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Marketing – Prima Art ingredients – Micro beads – Splash 962630
Prima Marketing Stencil - Honeycomb 961268
Martha Stewart Craft Paint – Satin Wedding Cake 32076
Martha Stewart Craft Paint – Satin Surf 32016
Martha Stewart Craft Paint – Satin Gray Wolf 32079
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
American Crafts – Dear Lizzy Interchangeable stamp 609181
American Crafts Stitched Amy Tan Transparent Accent Stickers 368970
American Crafts Journey Phrases & Arrows Cork Sticker Sheet - Crate Paper 345946
American Crafts - Adorn Black Foam Thickers 683692
American Crafts – Amy Tangerine Stitched – Thickers Foam Accents Today Black 368966
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!