Fortsätt till huvudinnehåll

Altered Bottle - Altrad flaska

Jag diskade ur en flaska och grundade med svart gesso. När det lagret torkat gick jag över med vit gesso och när det sen var torrt tog jag vit crackle färg och lät det hela stå en stund så att krackeleringen påbörjas. Använde även en stencil tillsammans med light paste för struktur.
*************
I washed a empty bottle and painted the whole thing with black gesso. Once that layer has dried, I went over with white gesso and when it was dry then I took the white crackle paint and let it stand for a while so that the crackling begins. I also used a stencil with light paste for some structure.
Jag använde mycket vatten till färgerna så att färgen rinner ner över flaskan. Swirlarna och cirklarna har jag gjort med ArtDeco smyckestråd. Fäste dem med limpistolen och målade dom med svart gesso. Borstade sen över dom med vit gesso.
************
I used a lot of water to my colors so that the paint runs down the bottle.
The swirls and circles have I done with ArtDeco jewelry wire. I used a gluegun to attach them to the bottle. Painted them with black gesso. Them I brushed them with white gesso.
Limmade fast en ram och blommor. Fäste glitter och pärlor lite varstans över flaskan.
************
Glued down a frame and some flowers. Then i put on a glitter and beads all around the bottle.

Material/Supplies:
Prima - Heavy Gesso White 961442
Prima - Heavy Gesso Black 961459
Prima - Light Paste 9614014
Prima - Texture Paste White Crackle 961503
Prima - Flowers 580872
Prima - Flowers 580902
Prima - Say It In Crystals 573157
Prima - Metal Trinkets & Alphas 579876
Prima - Chipboard & More 580193
Prima - Color Bloom Glistening Waves 573942
Prima - Art sugar White 961800
Prima - Glass Glitter Pearl 961633
Prima - Glass Beads Turquoise 962678
Prima - Micro Beads Silver 962562
Prima - Micro Beads Splash 962630
Prima - Stencil Sunrise Sunset 960179
Heidi Swapp - Color Shine Primrose HS00797
Martha Stewart Crafts - Satin paint Raspberry Ice 32044
Martha Stewart Crafts - Satin paint Diving Board 33507
Martha Stewart Crafts - Satin paint Caribbean Blue 33504
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
AluDeco - Jewelery Kit 3901-001 (metal swirls)


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!