Fortsätt till huvudinnehåll

Project Life med egengjorda stämplar / Project Life with self-made stamps

För några veckor sedan visade jag hur man gör stämplar med Cameon, det inlägget hitta du här, och här visar jag ett uppslag med vecka 14 från mitt Project Life-album där jag använt stämplar jag gjort på detta sätt.

***
Some weeks ago I showed how to make stamps with Cameon, that post can be found here, and here I show a spread from week 14 in my Project Life album where I used some stamps I made in this way.


På sidan ett av uppslaget har jag använt fyra stämplar som jag gjort själv. Det är texterna ”Vecka”, ”Idag”, ”Var är solen?” och ”Kolla” som är stämplarna. Stämplarna fungerar lite olika bra beroende på vilken stämpeldyna man använder, man måste nästan prova sig fram till vilka som funkar bäst. 

***
On page one of the spread have I used four stamps that I made myself. They are the texts "Vecka” (eng = Week), ”Idag” (eng = Today), ”Var är solen?” (eng = Where is the sun?) and ”Kolla” (eng = Check this) that is the homemade stamps. The stamps works a little different depending on which pad you use, you have to try out by yourself to find out which works best.


Material/Supplies:
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Silhouette Stämpel Startpaket 199750 
Silhouette Rensning verktyg 199650
My Mind's Eye - Record It Collection - Here is Happy - Journaling Kit REC135
Versafine Onyx Black TSVF082
EK Tools Corner Rounder Mini Set Punch 54-70026

Kommentarer

  1. Snyggt!! Så roligt att se hur ni som kan lägger upp era PL sidor :) Lär mig massor !! Tack!! :) Kram Anna :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!