Fortsätt till huvudinnehåll

Grow your happy - art journaling

Idag tänkte jag bjuda på lite art journal-inspiration med en sida gjord med små bitar mönstrat papper, akrylfärg och Prima Marketings watercolor pencils. Bland annat. Jag älskar att använda pennorna till att framhäva motiv, skugga och mjuka upp - de är toppen till det. Ofta jobbar jag i lager - gör ett lager, torkar det och om jag inte är nöjd så kör jag vidare på nästa lager. 

* * *

Today I'm going to show you some art journaling inspiration with a page made with little pieces of patterned paper, acrylic paint and Prima Marketing's watercolor pencils. Among other things. I love to use the pencils to enhance drawings, to shadow and to soften - they are great for that. Often I work in layers - I create one layer, let it dry and if I'm not happy with it I'll create another layer.
Materiallista / List of supplies:
Graphic45 Home Sweet Home 8x8 Pad 4501076
Prima Marketing Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Marketing 6x6 Stencil Checker 960179
Prima Marketing stencil - Bubbles 961299
Prima Marketing Chalk Edger Old Road 891077
Prima Marketing Watercolor pencils – Basics 576714
Prima Marketing Chipboard & More - Butterfly 579081
Martha Stewart Craft Paint Satin Meadowlark PL 32068
Martha Stewart Craft Paint Satin Yellowjacket PL32064
Martha Stewart Craft Paint Meyer Lemon PL 33544
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle Black PL32102
Artemio Mini Glue Gun VIMGG

Tack för besöket! / Thanks for the visit!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!