Fortsätt till huvudinnehåll

Gör egna PL-kort / Make your own PL cards

Idag tänkte jag visa hur man kan göra egna PL-kort med hjälp av lite vit cardstock, färg, en stencil och lite stickers. Det är ofta jag kombinerar egna PL-kort med "färdiga" och jag tycker det är så kul att kladda med färg och stänka lite - det kommer ni att få se... :)

* * *

Today I'll show you how you can make your own PL cards with some white cardstock, paint, a stencil and a few stickers. I often combine my own cards with PL cards from different collections. I find it soo much fun to use paint and make drips and splashes - you'll see... :)

Nu börjar vi! / Let's start!


Jag valde ut några färger (Martha Stewart craft paint och Primas color bloom spray) som matchade mina fotografier. Sen skar jag till cardstocken så att den passade plastfickorna i mitt album.

* * *

I chose a few colours (Martha Stewart craft paint and Prima's color bloom spray) that matched my photos. Then I cut my cardstock so that it would fit my album pockets.


Jag brukar vanligtvis testa att lägga ut mina kort så jag ser hur jag vill ha dem, men det behöver inte betyda att det blir exakt så i slutändan... 

* * *

I usually try and arrange my cards the way I want them, but they don't necessarily end up exactly like that,..


Jag börjar med att lägga på en av färgerna genom en av Primas stenciler. Det som jag är noga med är att inte ta för mycket färg, för då kryper det lätt in under stencilen och det kan se kladdigt ut. Jag torkar mellan varje lager för att färgen inte ska kladda av sig.

* * *

I start by applying one of the paints with one of Prima's stencils. I'm careful to use just a little paint - if I use too much it can easily seep in under the stencil and it will look messy. I dry the paint after each layer so that it won't smear.


Jag blandar ut den rosa färgen med vatten och stänker på korten med en tunn pensel.

* * *

I mix the pink paint with water and splash it on the cards with a thin brush.Sen droppar jag den gröna sprayfärgen från Prima direkt från "röret" i munstycket på korten.
* * *

Then I let some of the green color bloom spray from Prima drip directly from the tube of the nozzle onto the cards.


Jag ritar streck runt korten med en tunn svart penna.

* * *

I draw a line around the edges of the cards with a thin black pen.


...och sen dekorerar jag med stickers och skriver journaling. Klart!

* * *

...and then I add stickers and write some journaling. Done!Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock White T10-1001
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft paint Satin Meadowlark 32068
Martha Stewart Craft paint Satin Fuchsia 33508
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
Prima Marketing Sultry Shimmer Lime Wedge - Color Bloom 573850
Prima Marketing 12x12 Irregular Dots Stencil 922207
American Crafts – Dear Lizzy Fine & Dandy Accent & Phrase Stickers 370091
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30
Project Life Mini Kit - Seasons AC380045
Project Life Pocket Pages Design 4 6x8 97734
Project Life Pocket Pages Design 3 6x8 97733

Tack för besöket! / Thanks for the visit!Kommentarer

  1. Lovely Lovely Lovely!! Plätt lätt ser det ut när du gör det ju..... hrm... Och du skriver ju så snyggt dessutom!!! Anas en liten avis här?! NÄÄÄÄÄ ;) Tack för input!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina kommentarer - de gör mig så himla glad!! :D Hur går det med PL:andet förresten....? ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!