Fortsätt till huvudinnehåll

Decorations with Martha Stewart Crafts - tutorial

Här har jag skapat ett kort med dekorationer gjorda av cardstock och hörnstansar från Martha Stewart Crafts. Nedan följer en liten tutorial på hur jag har gjort dem.

GLAD MIDSOMMAR!

*********

I have made a card with decorations made out of cardstock and corner punches from Martha Stewart Crafts. Down below can you find a small tutorial how I made them.

HAPPY MIDSUMMER!
Jag har valt ut sju favoritstansar, en omvänd pincett från EK Tools och cardstock som jag skurit i 3,8 cm åt båda håll för att få en kvadrat.

********

I have picked out seven of my favourite punches, a reversed tweezer from EK Tools and a cardstock that I have cut in square pieces of 1,5".


En omvänd pincett i viloläge. Med andra ord: när man inte trycker på den är pincetten stängd.

********

A reversed tweezer in idle. In other words, when you do not press ,the tweezer is closed.


När man trycker ihop pincetten så öppnar spetsarna.

*********

When you press he tweezers, the edges will separate. 


Stoppa in din fyrkant av cardstock och puncha.

*********

Insert your square of cardstock and punch. 


Ta ut fyrkanten och vrid ett kvarts varv, puncha igen.

*********

Take out the square and turn a quarter turn, punch back. 


Efter två punchningar. Vrid igen ett kvarts varv tills du punchat fyra gånger.

********

After two punches. Turn back a quarter turn until you punched four times.


Resultatet av fyra punchningar, en i varje hörn.

*********

The result of four punches, one in each corner.


Om du inte har en omvänd pincett så går det bra att skära till en remsa av cardstock och fästa den med washitejp eller annan borttagbar tape. Flytta remsan till ett nytt hörn för varje punchning.

*********

If you don't have a reversed tweezers so do not hesitate to cut a strip of cardstock and attach it with washitape or other removable tape. Move the strip to a new corner of each punch up.


Så här ser mina sju utvalda hörnstansar ut när jag provat dem alla.

********

This is what my seven selected corner punches out when I tried them all.

Material
EK Tools Craft Tweezers 54-04000
Martha Stewart Crafts Cathedral Lace Punch Around The Page 42-60087
Martha Stewart Crafts Eyelet Lace Punch Around The Page Set 42-60013
Martha Stewart Crafts Framed Dots Punch Around the Page Set 40-60044
Martha Stewart Crafts Punch Around the Page - Chevron Fence 42-60094 
Martha Stewart Crafts Swirling Lace Punch Around the Page Set 42-60051
Martha Stewart Crafts Vintage Doily Punch Around The Page Combo Set 42-60066 
Martha Stewart Crafts Iron Gate Corner Punch 42-50003 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!