Fortsätt till huvudinnehåll

Canvastavlor med fantasy-känsla / Canvas with fantasy feeling

Min systerdotter och hennes pojkvän tog studenten nu i juni, de hade firandet tillsammans och de planerar också att flytta ihop så snart de hittar en lämplig lägenhet. De önskade därför olika saker som man behöver för att starta ett nytt hem, helst i färgerna blått, grått, vitt och svart. Min tanke blev att de också behöver något att hänga på väggarna och gjorde två tavlor i mixed media med en anings fantasy-känsla.

***
My niece and her boyfriend graduated this June, they had the celebration together and they are also planning to move in together as soon as they find a suitable apartment. They therefore wanted different things that you need to start a new home, preferably in the colors blue, gray, white and black. My thought was that they also need something to hang on the walls and made two paintings in mixed media with a slightly fantasy feeling.

Mixed Media canvas by HelenTh

Ungdomarna fick var sin tavla och pojkvännen fick den med en luftballong.

***
The youngsters were each given a painting and the guy got the one with a hot air balloon.


På denna tavla är ett litet ordspråk ”Let your dreams take flight”, som man kanske kan översätta till ”Låt dina drömmar lyfta”.

***
This canvas got is a small quote that says "Let your dreams take flight".


Denna fick min systerdotter.

***
This painting got my niece.


På hennes tavla står det ”Don’t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.” Det kan översättas till ”Vänta inte på det rätta tillfället. Ta tillfället och gör det perfekt.”

***
On her canvas it says "Do not wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect. "


Både luftballongen och slottet är utskurna med Cameon i svart cardstock som jag fäst på duken med  Mod Podge.

***
Both the hot air balloon and the castle are cut out with the Cameo in black cardstock that I attached to the canvas with Mod Podge.Tavlorna fick lite extra djup med blommor och lite annat i ett av hörnen på varje tavla.

***
The paintings were given extra depth with flowers and little else in a corner on each painting.Material/Supplies:
Martha Stewart Craft Satin Blue Calico PL32020
Martha Stewart Craft Satin Diving Board PL33507
Martha Stewart Craft Satin Grey Wolf PL32079
Martha Sewart Craft Satin Sycamore Bark PL32071
Martha Stewart Craft Satin Beetle Black PL32082
Martha Stewart Craft Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Satin Lake Fog PL32077
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Prima Art Ingredients - Glass Glitter - Sterling 961626
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Bazzill Classic Black T10-1075
Mod Podge Gloss 236 ml CS11201
Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Prima - Sunrise Sunset Collection - Stencils Mask Set - 6 x 6 – Checker 960179

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!