Fortsätt till huvudinnehåll

Vintage décor paint

För några veckor sen bestämde jag mig för att måla om en träbänk som står i vårt uterum. Jag har fått många olika kulörer av Martha Stewart Vintage décor paint och jag valde färgen "River Rock".Jag använde denna pensel från Martha Stewart.


Jag gjorde inget mer förarbete än att torka bort lite damm. Det behövs ingen grundfärg. Sen var det bara att sätta igång.


Målade hela bänken både över och under. Jag använde två lager färg.
När färgen torkat så använde jag Clear wax som jag strök på med en pensel. Detta vax gör att bänken tål mer.

Så här skriver Martha Stewart:

Använd denna speciella vax för att lägga en sammets finish och extra skydd för dina inredningsprojekt.  Använd en borste eller en ren, luddfri trasa över hela projektet. Sprid det till ett tunt lager och ta bort överskott med en fuktig trasa. Låt torka 24 timmar, polera sen till önskad glans med en bomullstrasa. För att till fullo skydda ytan från fukt och användning, applicera ett andra skikt efter den första är helt torr. Pensla sen på vax var 6 till 12 månader, eller efter behov.


Detta fick mig ju såklart (någon som är förvånad;) att titta mig runt om det fanns något mer att måla om. Jag har haft en furuskänk i köket länge och väl och jag bestämde mig för att måla den vit med färgen Wedding Cake.Jag använde marmorplast på översidan för att lättare kunna torka av skänken.


Ovanpå skänken finns även två vägghyllor i furu som fick sig ett lager färg.


Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Nu har även skänken fått nya handtag.


Hittade en plåtburk och en bricka i skåpet när jag rensade det. De fick färgen Brook.


Materiallista:

Ha det bra!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!